in , , ,

Joe Biden bez imalo oklijevanja javnosti otkrio detalje razgovora sa Vladimirom Putinom: “Bio sam jasan i direktan, SAD ne žele sukob!”

SAD ne žele sukob sa Rusijom, izjavio je američki predsjednik Joe Biden

SAD ne žele sukob sa Rusijom, izjavio je američki predsjednik Joe Biden.

On je za “Washington post” rekao da je tokom telefonskih razgovora sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom bio jasan i direktan, te da SAD žele stabilan odnos sa Moskvom.

“Bio sam jasan i direktan u telefonskim razgovorima sa predsjednikom Putinom. SAD ne žele sukob. Želimo stabilan i predvidiv odnos tamo gdje možemo da sarađujemo sa Rusijom na pitanjima kao što su strateška stabilnost i kontrola oružja”, istakao je Biden.

Prema njegovim riječima, SAD neće oklijevati da odgovore na potencijalne “štetne postupke Rusije”.

Biden je naglasio da je “uveo značajne posljedice za postupke kojima se krši suverenitet SAD, uključujući miješanje u demokratske izbore”, prenosi TASS.

“Predsjednik Putin zna da neću oklijevati u odgovoru na štetne postupke u budućnosti. Kada se sretnemo, ja ću još jednom potvrditi privrženost SAD, Evrope i drugih demokratskih zemalja koje slično razmišljaju zalaganju za ljudska prava i dostojanstvo”, napomenuo je Biden.

Putin i Biden sastaće se u 16. juna u Ženevi. Pres-služba Kremlja navodi da lideri planiraju da razgovaraju o izgledima odnosa Rusije i SAD, strateškoj stabilnosti, gorućim globalnim pitanjima, uključujući borbu protiv epidemije virusa korona, i načinima za rješavanje regionalnih sukoba – prenosi N1.

Valentin Inzko otvoreno priznao: “Mnogo sam merhametluka doživio u BiH, ali nekih političara se neću rado sjećati”

Halid Bešlić najavom obradovao fanove: “Da počnemo polako, pa neka bude 200 ljudi, bitno je da se krene. Poželio sam pjevati!”