in , ,

Joe Biden “dao žuti karton” Vladimiru Putinu

Američki predsjednik Joe Biden u srijedu je izjavio da će ruski predsjednik Vladimir Putin uskoro osjetiti posljedice direktnog miješanja u američke predsjedničke izbore 2020. godine kako bi njihov ishod prevagnuo u korist Donalda Trumpa

Američki predsjednik Joe Biden u srijedu je izjavio da će ruski predsjednik Vladimir Putin uskoro osjetiti posljedice direktnog miješanja u američke predsjedničke izbore 2020. godine kako bi njihov ishod prevagnuo u korist Donalda Trumpa.

“Platit će cijenu, a kakve će biti posljedice, vidjet ćete uskoro”, rekao je Biden za ABC News, prenosi Hina.

Biden je to kazao nakon izvještaja obavještajnih službi u kojem se potkrepljuju optužbe da iza miješanje Rusije u izbore stoji sam predsjednik Putin.

Rusija uzvraća da se radi o neutemeljenim optužbama.

Za Putina je rekao da ga “relativno dobro poznaje” te da je, po njegovom iskustvu sa stranim čelnicima, najvažnija stvar poznavati sagovornika.

Također je kazao da ne vjeruje da ruski predsjednik ima dušu, a na upit da li misli da je Putin ubica, odgovorio je potvrdno.

“Da, mislim to”, rekao je Biden.

Istovremeno je Biden podsjetio da “postoje pitanja od zajedničkog interesa na kojima bi mogli surađivati”, kao što je bilo produljenje nuklearnog sporazuma START.

Vlada Zeničko – dobojskog kantona donijela naredbe za zdravstvo, policiju, inspekciju i ugostiteljske objekte

Počelo je: Formirano tijelo za saradnju BiH sa NATO savezom!