in , ,

Joe Biden pozvao Donalda Trumpa da hitno reaguje: “Da budem vrlo jasan, on odmah treba da izađe u javnost i pozove nasilnike da ovo završe!”

Oglasio se i novoizabrani predsjednik SAD Joe Biden

Nakon strašnih nereda u SAD u kojim je poginula jedna žena, oglasio se i novoizabrani predsjednik SAD Joe Biden.

“Da budem vrlo jasan. Scene haosa u Washingtonu ne održavaju ono što mi jesmo, istinsku Ameriku. Ono što vidimo je mali broj ekstermista.

Ovo nije red, ovo je nered i haos! Oni su zavedeni i to se mora okončati u ovom trenutku. Ja pozivam ovu masu da se povuče i da omogući demokratiji da ide naprijed.

Riječi predsjednika vrijede bez obzira koliko je dobar ili loš predsjednik. Stoga pozivam Donalda Trumpa da odmah izađe na nacionalnu telelviziju da pozove na povlačenje nasilnika i kraj nereda. Predsjedniče Trump ustanite i zaustavite ovo”, kazao je između ostalog Biden u prvom obraćanju javnosti nakon nereda u SAD.

Vezani tekst: POTPUNI HAOS U SAD Nasilni upad Trumpovih pristaša u zgradu Kongresa, u pucnjavi ranjena žena, nalazi se u teškom stanju

Sve najnovije informacije čitajte ovdje.

POTPUNI HAOS U SAD Nasilni upad Trumpovih pristaša u zgradu Kongresa, u pucnjavi ranjena žena, nalazi se u teškom stanju

Donald Trump žurno odgovorio na prozivke Joe Bidena, pozvao je pristaše u Washingtonu da “ostanu mirni”