in , ,

Joe Biden uputio vrlo snažnu poruku svima: “Bajramske tradicije i hadžski rituali pružanja pomoći onima koji imaju manje sreće ove godine imaju posebno značenje”

Američki predsjednik Joe Biden oglasio se povodom Kurban Bajrama. Uputio je vrlo snažnu poruku ljudima svih religija i uvjerenja.

Američki predsjednik Joe Biden oglasio se povodom Kurban Bajrama. Uputio je vrlo snažnu poruku ljudima svih religija i uvjerenja.

“Jill i ja upućujemo najtoplije pozdrave onima koji širom svijeta slave Kurban-bajram. Bajramske tradicije i hadžski rituali pružanja pomoći onima koji imaju manje sreće u spomen na Abrahama i privrženost njegovog sina Bogu ove godine, imaju posebno značenje dok nastavljamo kretati se izazovima COVID-19 i raditi na odgovoru i oporavku od globalne pandemije.

Američki narod ponosan je što pomaže u vođenju borbe za zaustavljanje COVID-19 na globalnom nivou donirajući više od pola milijarde vakcina zemljama širom svijeta, uključujući i države s većinskom muslimanskom većinom. Moramo svi zajedno raditi na spašavanju života i svugdje okončanju ove pandemije.

Hadž, koji saziva ljude iz svih sfera života i sa svih krajeva svijeta, također je podsjetnik na islamsku predanost jednakosti i zajedničkim korijenima abrahamskih vjera na svijetu. Sjedinjene Države su predane suradnji s međunarodnom zajednicom kako bi se snažnije izvukle iz pandemije, a hiljade Amerikanaca muslimana među onima su željnim hodočašća sljedeće godine, ako Bog da.

U ime američkog naroda želimo svima koji slave siguran i prekrasan odmor. Bajram Mubarek”, stoji u objavi Bijele Kuće.

Mozgalica: Koliko životinja vi vidite?

Nevjerovatan snimak širi se društvenim mrežama: Vjernici klanjaju dok padaju granate, molitva jača od straha…