Jovana Kisin Zagajac nakon što je napadnuta u Banja Luci na Face-u: “Dosta žena se javilo i reklo da je napadnuto od istog napadača”

Jovana Kisin Zagajac advokatica i borac za ljudska prava iz Banja Luke je na svom profilu na Facebooku prije šest dana napisala da ju je u Gospodskoj ulici u centru Banja Luke verbalno, a zamalo i fizički napao beskućnik i alkoholičar koji je od ranije poznat policiji. Večeras je zbog svega gostovala u Bosanskom vjesniku na Face televiziji.

“Svaki put prijavim, svaki put policija dođe na lice mjesta, ponašaju se uredno, ljubazno, pomalo nezainteresovano, upišu moje podatke, identifikujemo počinioca, svaki put se slučaj završi bez uzimanja zvanične izjave bez pokretanja bilo kakvog postupka”, navoela je tada na Facebooku Kisin Zagajac.

Kisin Zagajac je tada istakla da je policija nakon što je stigla otišla i razgovarala sa napadačem koji nije bježao od njih, nego je čekao da mu priđu.

“Nakon toga su zajedno sa njim skrenuli kod Citadele bez ikakvog saznanja šta se na kraju desilo.

Svjedoka kojeg sam sama obezbjedila nisu ni upisali”, navela je Kisin Zagajac.

Dodala je da joj je komandir Policijske stanice Centar lično saopštio da je protiv počinioca koji ju je napao prošle godine pokrenut postupak, ali da do danas nema nikakve informacije o tome.

“Mržnja raste, nasilja je sve više, a ja, kada saberem sve te slučajnosti postajem skeptična na slučajnost.

Pitam se da li smo postali društvo kojem je ok da sprovodi nasilje nad nekim samo zato što osuđuje nasilje.

Dan je kratak, a noću vrlo lako završiš u policijskoj stanici. Ne ako si nasilnik. Već ako puno pričaš.

Pitam se, da li bi upalilo da tih 50 maraka koliko ćušnemo za napad na drugog mogli ćušnuti za elementarnu ljudskost i civilizovanost.

Kad već ferceramo na mito može li barem jedan za plemenit cilj?”, istakla je Kisin Zagajac na kraju.

Večeras je zbog svega gostovala u Bosanskom vjesniku na Face televiziji.

Nakon što je doživjela napad, progovorila je o nizu napada, ali I o tome da se udružila sa drugih nekoliko žena, te da priprema krivičnu prijavu.

“Upravo sam završila krivičnu prijavu. U procesu sam organizovanja sastanka radi potpisivanja krivične prijave! Moj slučaj je slučajno otišao u medije.

Dosta žena se javilo i reklo da je napadnuto od istog napadača”.

“Mnogo žena mi se javilo, pogotovo žena koje rade u centru Banja Luke. Napadač verbalno i polno napada!

U pitanju je vrsta ponašanja koja može imati element rodno zasnovanog nasilja! Voljela bih da organi pravosuđa shvate da je ovo bezbjednosni problem”, poručila je Kisin.

Nažalost, kako je kazala, i ranije je prijavljivala napade, ali bez ikakvog pravosudnog ishoda. No, to je neće zaustaviti niti ušutkati.

Pogledajte gostovanje.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.