Jugoslavija je “ludjela” za njom, njenja ljepota je bila očaravajuća: Da li znate ko je na fotografiji?

Bila je jedna od naših najpopularnijih glumica koja je pored glumačkog talenta sve očarala i svojom ljepotom.

Za njom su uzdisali mnogi muškarci, glumila je u mnogim domaćim filmovima a nakon odlaska u Ameriku ostvarila je niz uloga i u popularnim stranim serijima među kojima se izdvojila serija “Izgubljeni” i “Vavilon 5” (Lost).

Rođena je u Zagrebu 07.09. 1955. Nekadašnja je članica Hrvatskog narodnog kazališta a igrala je u mnogim filmovima. Jedan od njih je bio i Otac na službenom putu Emira Kusturice, koji je osvojio Zlatnu palmu na Kanskom filmskom festivalu.

Osamdesetih godina kratko je nastupala za rok grupu La Cinema. Krajem 1991. godine zajedno sa suprugom Gorananom Gajićem emigrirali su u Ameriku. Godine 2002. vratila se u Hrvatsku poslije jedanaest godina i odigrala glavnu ulogu u predstavi Radeta Šerbedžije.

U Los Anđelesu snimila je i muzički album pod naslovom Songs From Movies That Have Never Been Made. Suprug slavne glumice je filmski režiser koji je režirao Sofoklovu Antigonu i jednu epizodu Babilona 5. Povremeno je pisala kolumnu za splitski Feral Tribune. U pitanju je Mira Furlan.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.