Kakav herojski čin: Hrabri narednik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Zihad Hrelja spasio djevojku koja se utapala u Drini

Goraždanin Zihad Hrelja, pripadnik Oružanih snaga BiH je od sigurne smrti spasio djevojku koja se utapala u Drini. Izvukao je dok se borila sa drinskim brzacima u blizini Vitkovića kod Goražda.

Zihad je za Klix.ba ispričao da su mještani Vitkovića primjetili da se djevojka utapa te pozvali upomoć.

Brzo je istrčao iz stana i bacio se u vodu kako bi je spasio.

“Čuo sam kako dovikuje ‘spasite me’. bila je u dubini Drine a jakna joj se zakačila za kamen.

Trčao sam bos, mislim da sam u posljednjem trenutku uspio da je uhvatim jer ispod su već bili brzaci, a ona nije više imala snage.

Hvala bogu uspio sam da je izvučem, pozvao sam policiju, oni su brzo stigli. Vjerujte nisam sekunde razmišljao o sebi, jednostavno to je nešto jače u čovjeku”, kaže Hrelja.

Zihad ima čin narednika u Oružanim snagama, medicinski je tehničar Deminerskog bataljona OS BIH i navikao je da pomaže ljudima.

Za današnji događaj dobio je veliki aplauz svojih komšija i sugrađana koji su se okupili na obali rijeke u trenutku dok se borio da spasi djevojku u rijeci.

Međutim djevojka se nakon spašavanja udaljila sa ovog mjesta, a policija je pronašla nakon 40-tak minuta kod drugog mosta u naselju Bačci.

“Prevezena je u Urgentni centar Kantonalne bolnice. Nakon zbrinjavanja, ona je upućena u UKC Sarajevo”, izjavio je Mirsad Kamenica, šef Odsjeka za analitiku i zaštitu tajnih podataka MUP-a BPK Goražde.

Nakon ovog događaja patrola policije pronašla je djevojku kod Baćanskog mosta i prevezla je u Urgentni centar Kantonalne bolnice.

Nakon zbrinjavanja, ona će zbog psihičkog stanja biti upućena u UKC Sarajevo – kazao je za Avaz Mirsad Kamenica, šef Odsjeka za analitiku i zaštitu tajnih podataka MUP-a BPK Goražde.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.