Kako je pismo djevojčice iz susjedne države rasplakalo Emina iz Bosne i Hercegovine koji se brine o medama Gvidi i Laki

Emin Ljutić iz Gornjeg Vakufa već više od 15 godina brine o dva medvjeda kojima su lovci ubili majku. Nazvao ih je Gvido i Laka, i gotovo cijelu svoju penziju troši na njih i ne bi ih dao ni za šta na ovom svijetu. Ovog dobrog diva resplakala je jedna sedmogodišnja djevojčica iz Srbije svojim pismom.

– Dragi Emine, nadamo se da ste dobili i prošlo pismo. Nadam se da ste dobro, kao i mede i ostali ljubimci. Kada budem u prilici, poslat ću vam poneki prilog. Želim vam od srca sve najbolje. Puno mi pozdravite mede, u zdravlju bili i svako vam dobro želim. U kartonu je poklon o pet eura, Maja iz Aranđelovca – napisala je djevojčica.

Emin priča da mu je ovo prvi novčani prilog za ovih 15 godina koliko brine o medama.

– To mi je jedina donacija koja mi je došla od kada držim medvjede. Ja sam dva dana plakao. Da se ona sjeti iz Srbije mene, to mi je prva i jedina donacija, pet eura u kartonu. To ne može čovjek shvatiti. Rekao sam da ih neću nikada potrošiti, kada bi mi trebalo za lijekova, ne diram – ispričao je emotivno Emin u razgovoru sa videonovinarom Srećkom Stipovićem.

Emin ljeti kupa svoje mede, zimi brine o njima i daje im raznovrsnu hranu, tako da su Laka i Gvidom odličnog zdravlja. Kaže kako ne može reći kojeg više voli, da ih obojicu isto voli, jer oni su braća.

Dodaje kako se spremio koliko-toliko i za predstojeću zimu, kupio im je kukuruza, a komšija Hajro mu donese jabuka za mede.

– Ovog ljeta su bile velike vrućine, pa sam ih neprestano kupao. Davao sam im lakšu hranu, voća, a najviše zelene divakinje, razgali ljuta divakinja – priča Emin.

Pogledajte snimak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.