Kako su glumci Dragan Bjelogrlić i Sergej Trifunović očitali lekciju režimu u Srbiji: Ovo svaki normalan čovjek treba pročitati!

Poznati glumci Dragan Bjelogrlić i Sergej Trifunović očitovali su se povodom istupa političara i vlasnika medija. Tačnije, Bjelogrlić se oglasio zbog predsjednika Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darka Glišića, a Trifunović zbog Željka Mitrovića, vlasnika Pinka.

Obje reakcije izazvale su buru u javnosti, a kako i ne bi. Hiljade ljudi se očekuju na ulicama sutra u Beogradu, a i večeras je isto tako. Miting pa kontraporotest. Krenulo se nešto dešavati u Srbiji.

Pa da podsjetimo…

Usljed bure koju su u srbijanskoj javnosti pokrenule izjave Jelene Karleuše koja je stala na stranu Aleksandra Vučića te prozivanja tamošnjih glumaca, oglasio se i predsjednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić i poručio glumcima kojima se ne sviđa režim da “idu negdje drugdje da glume”.

Gostujući na Happy televiziji pozvao je građane na današnji skup koji organizuje predsjednik Srbije kao odgovor na proteste “Srbija protiv nasilja”.

Istovremeno je kazao kako se čudi kako glumci idu na proteste rame uz rame s onima u čije vrijeme se u filmove i serije ulagalo 119 puta manje nego danas.

“Neke znam lično, bili su dužni i ružni, zarađivali na kašičicu u vrijeme bivše vlasti, a u vrijeme, kako kažu ‘diktature’, snimaju po šest ili sedam serija mjesečno, a ne valja vam Vučić, malo vam je 119 puta više ulaganja, gadna vam je država, gadan vam je režim? Pa, nemoj da glumite, idite negdje drugdje pa glumite!”, kazao je.

Povodom prozivki glumaca reagovala je i Glumačka organizacija Srbije uz poruku na društvenim mrežama: “Stop nasilju nad glumcima. Mi imamo pravo na svoje mišljenje!”.

Na izjave Glišića odgovorio je i Dragan Bjelogrlić upitavši da li angažman u projektima koje finansira Telekom podrazumijeva da angažovani glumci nemaju pravo da javno iskažu svoje mišljenje.

“Ako je tako, ja više neću glumiti u seriji ‘Tajkun’, jedinoj Telekomovoj seriji u kojoj sam angažovan. Predlažem da novi ‘tajkun’ bude Bule Goncić ili Rastko Janković. Oni, vjerovatno, zadovoljavaju zadate kriterijume”, naveo je u pisanoj izjavi.

Potom je na svom Instagram profilu podijelio fotografiju Glišića uz poruku: “Opet nas tjerate iz zemlje. Za..bali ste se. Ipak ćemo ostati. Jer.. malo je i naša”.

Trifunović jednom rečenicom “brutalno poklopio” Mitrovića

Glumac Sergej Trifunović reagovao je na objavu Željka Mitrovića, vlasnika srbijanske televizije Pink, o gašenju kontroverznog reality programa “Zadruga” kratko poručivši da je “prekasno za sve”.

Slijedom tragičnog događaja u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu te nizom zločina koji su se desili u Srbiji, tamošnja javnost vršila je pritisak na vlast počev od protesta pa do peticija da se ukine kontroverzni reality program Zadruga.

Iako su građani i prije toga pokušavali ukinuti program, vlasnik Pinka i vladajući režim Srbije na to nisu pristajali. Ipak uoči velikog mitinga u Beogradu iza kojeg stoji vladajući režim na čelu s predsjednikom Vučićem objavljena je vijest da se “Zadruga ipak gasi”

“Na preporuku predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, donio sam odluku da u najkraćem mogućem roku, ne dužem od desetak dana, ukinem rijaliti program ‘Zadruga'”, naveo je Mitrović.

Sergej Trifunović, koji je bio jedan od onih koji su podržali proteste “Srbija protiv nasilja”, uz kratku, ali znakovitu poruku osvrnuo se na ovu odluku.

“Kasno, tebra. Prekasno. Za sve”, poručio je Trifunović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.