Kakva poruka je stigla iz Banja Luke: “Ne zaboraviti nikada da je Aleksandar Vučić pitomac Vojislava Šešelja!”

Predsjednik Gradske organizacije SDP – a BiH Banja Luka Aleksandar Vuković osvrnuo se na kako kaže očekivane rezultate izbora u Srbiji i Mađarskoj. Prema njegovom mišljenju to je samo dodatni alarm za odbranu BiH.

Njegov stav prenosimo u cijelosti.

“Izbori su prošli u Srbiji i Mađarskoj! Rezultate smo znali i prije održavanja!

Znamo sa kim imamo posla!

Ne zaboraviti nikada da je Aleksandar Vučić pitomac Vojislava Šešelja! Jednom rukom daje vakcine Bosni i Hercegovini, a u drugoj drži napalm da je sprži! Orban, dovoljno sirov da sastanke održava i u Bakincima! Simptom prošlosti iz Karađorđeva!

Sarajevskoj političkoj čaršiji poručujem u ime svih ostalih u Bosni i Hercegovini da imaju dosta tona zlata u svojim riznicama, ali da za gram vlasti nema trgovanja sa državom!

Nema pregovora o izbornom zakonu po ustaškoj i četničkoj ideologiji Dragana Čovića, odnosno Milorada Dodika! I kako god, izbori su izbori, a imamo sve olovke u našim rukama”, poručuje Vuković.

Podsjećamo, Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata komentarisao je i podršku Aleksandru Vučiću iz RS.

“Što se tiče izbora u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, entitetu Republika Srpska, mi ćemo ozbiljno sada krenuti u organizaciju masivnog dolaska u Banjaluku na glasanje pa da vidimo.

Ako oni mogu zato što su Srbi doći u Beograd, Novi Sad i cijelu Srbiju da glasaju, što mi ne bismo mogli kao Srbi i Vojvođani doći u RS i glasati jer što se i mi ne bismo pitali i imali pravo glasa.

Mi smo došli u jednu potpuno bizarnu situaciju da više ne postoji nikakvo pravilo i odnos u kome bi se dala šansa bilo čemu drugom osim ličnoj svevlasti koju imate priliku gledati i u RS i Srbiji.

Riječ je o svevlasti partije i naravno policije koja služi interesima partija, a ne građana”, poručio je Čanak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.