Kakve poruke kod Senada Hadžifejzovića: “Christian Schmidt pobijedio Dodika! Dodik poražen izlazi na izbore po Schmidtovim pravilima!”

“Schmidt pobijedio Dodika! Dodik poražen izlazi na izbore po Schmidtovim pravilima!”, stoji u naslovu koji je objavila Face televizija nakon izlaganja Senada Hadžifejzovića u Centralnom dnevniku. U nastavku prenosimo detalje i video.

“Milorad igra kako Christian svira: Megaloman Dodik povukao „ručnu“ i priznao poraz!”

Nakon intervjua na FACE-u, Milorad Dodik se nakratko bio pritajio, a onda potom ponovo nastavio po starom. Entitet je nazvao državom, najavljujući otcjepljenje, pa je negirao genocid…

Ako SNSD izađe na lokalne izbore, je li Dodik zapravo priznao visokog predstavnika Christiana Schmidta?!

Hadžifejzović: „I evo ga opet. Nakon intervjua za FACE, Dodik je šutio desetak dana – bez provokacija, zapaljivih izjava i prijetnji. U Banjoj Luci, na otvaranju džamije Arnaudije bio je miran kao i svi u safu… i onda je krenuo – opet…

Entitet je opet nazvao državom. I to vrlo jasno nazvao državom. Na Dan oslobođenja od fašizma rekao je da se entitet mora osloboditi od BiH.

Jasna asocijacija da državu BiH on smatra fašističkom.

Sve ono što mu nismo dozvolili u intervjuu – to je da ga pustimo da se uhinji – bude dobar, a sutra nastavi po starom, uradio je nakon intervjua. Deset dana dobar, onda loš, zao, provokativan.

Niko da to nazove pravim imenom – udar na ustavnopravni poredak države. Taj poredak je nikakav – Dejton je katastrofa, ali je poredak.

Potpisano se mora poštovati. Ko to ne radi – taj mora da odgovara.

I ključno pitanje: Dodik šutke pristaje na izbore – nova nametnuta izborna pravila visokog predstavnika. Ako prizna nametnute odluke – izmjene Izbornog zakona, Dodik automatski i šutke ustvari pristaje na Schmidta, preciznije – priznaje Schmidta kao visokog predstavnika.“

VEZANI TEKST: Pravni stručnjak Nedim Ademović gostujući kod Hadžifejzovića objasnio neke stvari: “Novinari se moraju bolje educirati, a političari ne smiju vršiti pritisak!”

Pogledajte prilog Face televizije.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.