Kakvo hrabro srce ima, oglasila se trinaestogodišnja djevojčica koja je skočila sa Starog mosta u Mostaru: “Bilo je malo čudno, ali nisam se uplašila”

Trinaestogodišnja djevojčica koja je svojim skokom sa Starog mosta u Mostaru oduševila javnost u BiH, ali i šire zove se Tara Vesić.

Tara živi u Beogradu, a s mamom Natašom je doputovala u Mostar, jer joj je želja bila da uživo gleda takmičenje Red Bull Clif Diving, koje je održano proteklog vikenda.

Dopao joj se Mostar

Ekipa Avaza je pronašla Taru i njenu mamu, baš, na Starom mostu, s kojeg joj je, kako nam je ispričala bio veliki izazov skočiti.

– Htjela sam skočiti sa Starog mosta, jer sam već skakala s većih visina od 17 metara i bio mi je izazov skočiti s visine od 23 metra. Bilo je malo čudno, ali nisam se uplašila. Bila sam srećna kad sam izašla iz vode i svi su me tapšali.

Vidjela sam da su snimak mog skoka objavili brojni mediji i jako sam ponosna – ispričala im je ova hrabra djevojčica.

Tara će uskoro krenuti u osmi razred osnovne škole, a već sedam godina je članica Kluba za skokove u vodu Čukarički, gdje vrijedno trenira.

Želja joj je jednog dana, kako nam je otkrila, da se okuša u takmičenju na Red Bull skokovima.

– Prvi put sam uživo gledala te skokove i fascinirana sam. Žao mi je što nisam znala da je legendarni Orlando Duke (Duque) u Mostaru održao trening kamp, jer bih se priključila – kazala nam je ova djevojčica.

U Mostaru je prvi put i ne krije oduševljenje njegovim ljepotama.

Majka je veoma ponosna

– Mostar mi se jako dopao. Ima lijepu kulturu, a znam da su skokovi sa Starog mosta duga tradicija i da ovdje skakači izvode skok koji se zove „lasta“ i znam da su to jako opasni skokovi. Baš je jedan skakač izveo „lastu“ na otvaranju Red Bull skokova – kazala je Tara.

Njena majka Nataša nam je ispričala da prvobitno nije imala strah kada joj je kćerka izrazila želju da skoči sa Starog mosta, jer, kako je objasnila, do tada je nebrojeno puta izvodila skokove s visina od 17 metara.

– Međutim, strah se pojavio onog trenutka kada sam Taru vidjela da stoji na Starom mostu. Tada su mi „otkazale“ i ruke i noge, jer, ogromna je visina. Ali, skočila je odlično i jako sam ponosna – kazala je Nataša.

Listo oduševljen Tarinim skokom

Oduševljenje Tarinim skokom nije krio ni Lorens Listo, višestruki šampion skokova sa Starog mosta i predsjednik Kluba skakača u vodu „Mostari“.

Listo je ispričao da Tara nije, kako se to stekao dojam, baš slučajno skočila. Prethodno je, kazao je, izvela seriju skokova sa skakaonice „Duradžik“, s visine od 17, 6 metara.

– Nisam uživo gledao njen skok, ali ono što se vidi na snimku, mogu reći da je bilo perfektno i da je odlično upala u vodu. Kontaktirao sam menadžera Red Bulla, koji su jako zainteresovani za nju i vjerovatno ćemo s njenim roditeljima organizovati sastanak.

Međutim, evo , ekskluzivno, nakon što smo se i mi tek upoznali, mogu kazati da su prihvatili naš poziv da sljedeće godine Tara otvori 457.skokove sa Starog mosta. Dakle, da ona svojim skokom otvori našu tradicionalnu manifestaciju – otkrio je Listo.

Pogledajte šta je poručila Tara.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.