Kamion sletio kod Žepča: Dizalica ga pokušava izvući, obustavljen saobraćaj

U Brezovom Polju kod Žepča jutros je došlo do nesreće, kada je kamion brze pošte sletio s ceste. Obustavljen je saobraćaj u oba smjera, a na terenu je dizalica koja pokušava izvući kamion.

Zbog ove nesreće i obustave saobraćaja na ovoj dionici nastale su ogromne gužve.

Vozače koji bi trebali proći ovom dionicom mogu je zaobići iz pravca Maglaja, kroz naselje iznad M-17.

OPŠTE INFORMACIJE BIHAMK-a

Stanje na cestama 07. 09. 2023. u 16 : 30 sati

Zbog protesta građana, obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-1.8 Lončari – Orašje. Alternativni putni pravci za vrijeme obustave su magistralni put Lončari-Brčko-Gunja ili regionalni put Lončari- Obudovac- Bosanski Šamac.

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16;30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Povodom održavanja sportske manifestacije u kanjonu Tijesno, do 10.09. u vremenu od 11 do 11:45 sati obustavljat će se saobraćaj na putnom pravcu Karanovac-Crna Rijeka.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Pogledajte i snimak sa magistralnog puta M-17 kod Žepča.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.