Kamiondžija iz BiH pamtit će sinoćnju situaciju dok je živ: “Dok smo pretovarali stvari sa zadnjeg sjedišta u gepek i u pakovanju nekako nam je ispala košuljica sa 2000 eura…”

Kamiondžija iz Bijeljine pamtit će sinoćnju situaciju dok god je živ. Naime, njemu je posao spasio nepoznati muškarac koji je 25-godina proveo za volanom kao i on sam – javlja Crna-Hronika. Ovo je divna priča o poštenju i suživotu u Bosni i Hercegovini.

“Drug da podijelim iskustvo iz Gradiške večeras sa svima. Brat i ja smo došli na terminal po oca, da ne vikenduje u kamionu.

Dok smo pretovarali stvari sa zadnjeg sjedišta u gepek i u pakovanju nekako nam je ispala košuljica sa 2000 eura i papirima iz auta. Tačnije pare su ispale, ostalo je 200e samo jedna novčanica. Čim smo krenuli i izašli na autoput shvatili smo da nema para.

Cijelo auto smo prevrnuli i naravno nije ih bilo.

Mislili smo to je to, ajde da se vratimo do terminala ali nema šanse da su tamo. Kad smo se vratili do terminala na našem mjestu stajao je VW tiguan, col tablica, muž i žena u njemu. Pitali smo ih jesu li možda našli nešto, na šta je čovjek rekao da nisu čekajuci našu reakciju.”

Već bili odustali

“Mi smo već odustali, međutim čovjek nam je izvadio pare, nasmijao se i vratio.

Rekao je da se zove Ahmet Ahmo Čaušević iz Sarajeva ali živi 25 godine u Americi i tamo vozi kamion.

I dalje ne vjerujemo da je čovjek bio toliko pošten i vratio ih.

Hvala mu i ovim putem, razmijenili smo telefone, zemljače ako čitas ako ikad naiđeš kroz Bijeljinu javi se da te častimo i ugostimo.

Hvala ti”, izjavio je kamiondžija iz BiH.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.