Kandidat za člana Predsjedništva BiH Vojin Mijatović javno bez dlake na jeziku poručio: “Zbog odluke da 11. jula budem u Srebrenici režim me naziva halal Srbinom”

SDP-ov kandidat za člana Predsjedništva BiH iz entiteta Republika Srpska Vojin Mijatović najavio je da će se 11. jula, kada se obilježava godišnjica genocida u Srebrenici sa delegacijom svoje stranke još jednom pokloniti žrtvama.

Mijatović je istakao da je biti u Srebrenici 11. jula civilizacijska norma te da je godišnjica genocida zajednička rana svih u BiH.

“Život je pun izbora i tako svako od nas bira svoj put. Svi oni koji za radi dobijanja glasova stoje na pogrešnoj strani ne zaslužuju ništa sem prezira. U ponedjeljak sam u Srebrenici sa delegacijom SDP BiH Banja Luka, poklonit ćemo se još jednom žrtvama genocida”, naglasio je Mijatović.

Ističe kako će zbog svoje odluke da ponovno prisustvuje obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici biti “izdajnik, halal Srbin, izrod” te da će ga tako okarakterizirati “režim i režimska opozicija”.

“Uz sve te vaše uvrede ponosan sam i na sebe i sve svoje ljude iz organizacije jer upravo Srebrenica koja je naša zajednička rana pravi jasno razliku između nas i vas!

Vječni pomen srebreničkim žrtvama, da se više nikada nikome ne ponovi”, istakao je Mijatović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.