Kandidat za člana Predsjedništva BiH Vojin Mijatović “otvorio karte”: ‘Više ništa neće biti isto nakon oktobra, neka živi vječno naša jedina domovina’

Rok za registraciju za glasanje u instranstvu na oktobarskim izborima istekao je sinoć u 00:00.

Koalicija “Pokret za državu”, koju čine probosanske stranke, kandidirala je za člana Predsjedništva BiH s terirorije bh. entiteta RS iz reda srpskog naroda Vojina Mijatovića (SDP BiH).

Mijatović je objavom na Facebooku zahvalio svima koji su se registrovali.

Pokazali ste veći patriotizam nego cijela politička scena u BiH. Hvala velikoj mreži naših prijatelja, saradnika koji su 75 dana ostavili svoje obaveze, porodice i registrovali ljude širom svijeta svaki dan”, napisao je Mijatović.

Kako navodi, uspjeli su da iskreiramo ogromnu mrežu Bosanaca i Hercegovaca koji će ‘nastaviti da rade i koji će sada samo dizati ljestvicu broja registrovanih iz ciklusa u ciklus’.

“Želim se javno zahvaliti svim ljudima u CIK BiH, uz sve probleme, nedostatak budžata i ostale peripetije, ogroman iskorak je napravljen i u startu su smanjene zloupotrebe izbornog procesa koje su dolazile iz susjedne Hrvatske i Srbije.

Broj registrovanih mi je poznat i za mene je sjajan, neću ga saopštiti prije nego CIK BiH zvanično ne verifikuje, ali mogu samo reći da od danas bez dileme Pokret za državu postaje nezaobilazan politički faktor u entitetu Republika Srpska, više ništa neće biti isto nakon oktobra”, potcrtao je Mijatović.

Prema njegovim riječima, čeka ih još puno posla.

“Slijedi nam još puno posla, da svi koji su se registrovali glasaju, i posljednja faza da oni koji to nisu, dođu na dan izbora u domovinu i glasaju.

Plan nam je da za one koji se nisu registrovali organizujemo prijevoz i da preko 10.000 naših građana na dan izbora izvedemo na glasačka mjesta ( uskoro krećemo sa organizacijom te aktivnosti preko naših koordinatora).

Probudili smo nadu i probudili smo BiH, više će Pokret za državu imati glasova u inostranstvu nego pojedine parlamentarne stranke u entitetu Republika Srpska, postigli smo ono čega su se mnogi bojali.

Uz osmijeh, neka živi vječno naša jedina domovina dva puta rođena u antifašističkoj borbi”, zaključio je Mijatović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.