Kao djeca mala, Elmedin Konaković kod Hadžifejzovića prozvao Bakira Izetbegovića: “Da si pametan, povukao bi se! Slao si emisare – odbio sam! Schmidt zakuhao, nek otkuha”

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde je “za promjenu” gostovao u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem. “Upalio” je defanzivu.

Elmedin Konaković samouvjereno: “Formiramo vlast na svim nivoima! SDA opozicija! Na čelu OSA-e macan!” Jedini ko može srušiti priču Osmorke i formiranja vlasti je SDP! Neće izdati; Nikšić je obećao! Ostane li Novalić premijer, FBiH će se raspasti! Kafedžić super radi svoj posao! Džuvo nije opcija! Hoffmann neće biti direktor FUP-a!

Efendić tražio energetiku, Ogrešević poljoprivredu! Lagumdžija neće biti ambasador! Sebija pretvorila KCUS u kazamat! Niko neće da sjedi s Bakirom!

Da je pametan, Bakir bi se povukao i otišao kao heroj! Komšić privržen i pun ljubavi prema SDA! Dodik i Čović rekli da je SDA sama nudila i davala policijske i obavještajne agencije, bacala se pod noge, samo zbog ličnih pozicija! OSA kupovala ljude, plaćala neke opasne momke, novinare, vršila pritisak na političare! Schmidt zakuhao; shvatio da je deblokirajući blokirao! Poslat ćemo SDA u opoziciju i sve pretresti!

SDA ima probleme u stranci, koji su posljedica Bakirovog i Sebijinog odnosa prema potencijalnim koalicionim partnerima! Neće niko da sjedi s njim, osim onih koji se boje i koji su kupljeni! Da je pametan, Bakir bi se sada povukao i otišao bi kao heroj! Nekoliko emisara SDA mi je dolazilo prethodnih sedmica da ponudi ruku pomirenja; tražili su da sjednemo! Zovu i nude da nešto daju! Možda će neko biti ruka spasa SDA – mi nećemo!

Zvali smo Komšića u koaliciju – nije htio! Sebija se bavi poslom uz restriktivne i radikalne mjere! Davali smo pare, ona je pravila profit, a smanjivala usluge! KCUS moramo vratiti pacijentima i dobrim ljekarima! Pretvorila je KCUS u kazamat! Kao Trojka smo jači nego kao kad smo bili Šestorka! Koalicija je stabilna i na federalnom i na državnom nivou!

Na nivou države, Trojci još uvijek podršku daje Kasumović, a vjerujem da će i Miletić i Emrić! Imat ćemo dovoljno ruku na državnom nivou! Sto posto sam siguran da ćemo formirati federalnu vlast! SDA je došla do trinaest ruku kriminalnim radnjama! Nosile su se torbe, kupljen je poslovni prostor u Posavini – postoje dokazi i prijave! Obaviješteni su Schmidt, Murphy, Sattler i ostali!

Direktor OSA-e ima jedan dio budžeta u koji niko nema uvid i kontrolu! Stotine hiljada maraka je mogao da troši, bez kontrole! Kupovani su ljudi, plaćani neki opasni momci, novinari, vršeni pritisci na političke oponente! U OSA-i “metu” tragove! U prepiskama na Sky aplikaciji se spominje prvi čovjek OSA-e i drugi čovjek SIPA-e! OSA je plaćala Avdu Avdića, režimskog novinara, koji od onoga što radi ima ličnu korist!

Ogrešević i Efendić nisu napustili koaliciju na federalnom nivou! Efendić tražio energetiku, Ogrešević poljoprivredu; moguće da će dobiti! Da njih nema, Osmorka ne bi imala dovoljan broj ruku! NES i SBiH mogu blokirati, ali ne mogu uspostaviti vlast sa SDA! Schmidt je shvatio da je deblokirajući blokirao! Nije rekao opcije, samo je zabrinuto mahao glavom! Zakuhao je, očekujemo da otkuha! Imamo ozbiljne dokaze da iza botova stoji sistem OSA-e! OSA je kreirala napad na Larsona!

SDA nas optužuje za Dodika dok su još uvijek u koaliciji s njim! Dodik i Čović su nam rekli da je SDA sama nudila i davala policijske i obavještajne agencije, bacala se pod noge, samo zarad svojih ličnih pozicija! Ne može se Čoviću dati Izborni zakon bez odluke Parlamenta i ruku SDA i DF-a!

Zašto bismo kočili projekte u RS-u ako od njih BiH ima korist?! Od HE “Buk-Bijela” pedeset posto prihoda bi išlo BiH! Jačanjem entiteta – jača se država BiH! Ne može se slabljenjem entiteta RS jačati BiH! Na čelo OSA-e biramo majstora – macana! Kafedžić je super, Džuvo nije opcija; ništa od imena koja se pojavljuju u medijima! Neće biti Svevlad Hoffmann direktor FUP-a, jer ne ulijeva povjerenje! Kada odem u RS – popijem vatru, kao da sam otišao u drugu zemlju! Ne dam RS! Šta smo dali – ništa!

Zbunjujuće je kada Islamska zajednica kaže da neće biti predmet trgovine! Ugovor s državom moraju dati politike! Napisao sam poruku reisu da nikada ne bismo napravili ništa na štetu IZ! Dodik je rekao da sutra može biti tema ugovor sa IZ! Prve posjete koje planiram kao ministar vanjskih poslova su u regionu: Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji! Neupitno je da su naši partneri Brisel i Washington! NATO je imperativ i srpska strana to zna!

Čuo sam da je u Ministarstvu vanjskih poslova haos! Raspisali su konkurse na brzinu! Sve što ministrica sada uradi, novi ministar može promijeniti! Nisam za sječu glava! Predsjedništvo imenuje ambasadore i može povući ambasadore i prije isteka mandata! Neki se vraćaju kući!

Dobar sam s Lagumdžijom, cijenim ga! Nisam zaluđen njime, nije mi se uvukao pod kožu! Neće biti ambasador! NiP nije predložio Lagumdžiju; nismo ni sugerisali Bećiroviću za njega!”, rekao je između ostalog Konaković, prenosi Face televizija.

Pogledajte cijelo gostovanje,

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.