in , ,

Katastrofalna situacija u i oko reprezentacije BiH: Novi selektor Ivaylo Petev 21 dan prije početka kvalifikacija još uvijek ne zna s kim će sarađivati

U Sarajevu je danas održana sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, ali…

U Sarajevu je danas održana sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na čijem Dnevnom redu je bio i izbor stručnog štaba fudbalske reprezentacije.

Međutim, iako se najvaljivalo da će se danas konačno kompletirati stručni štab našeg nacionalnog tima, to se na današnjoj sjednici sije desilo, tako da novi selektor Ivaylo Petev dvadesetak dana prije početka kvalifikacija za Mundijal još uvijek ne zna s kim će sarađivati.

Neslužbeno, stručni štab našeg nacionalnog tima biće izabran odmah nakon izborne Skupštine koja će biti održana 16. marta što znači da će novom Izvršnom odboru prvi zadatak biti imenovanje stručnog štaba – piše sportsport.ba.

Svakako da ovakav razvoj događaja nikako ne ide u prilog novom selektoru, ali i Zmajevima s obzirom da su kvalifikacije pred vratima, a još uvijek se ne zna ko će sa bugarskim stručnjakom sarađivati.

Podsjetimo, nezvanične informacije govore da će u stručnom štabu biti Slaven Musa, Goran Brašnić i Eldin Jelešković, kao prvi saradnik Peteva spominje se nekadašnji reprezentativac naše zemlje Mensur Mujdža.

A, da nije imenovan stručni štab može se zaključiti i iz objave na službenoj stranici Saveza u kojoj se navodi:

“Danas je u Sarajevu pod predsjedavanjem predsjednika NS/FS BiH Elvedina Begića održana 64. sjednica Izvršnog odbora. Na sjednici je usvojeno sljedeće:

Zapisnik sa 63. sjednice Izvršnog odbora NS/FS BiH održane 27.01.2021.;
Dokumenti za sjednicu Generalne skupštine NS/FS BiH koja je zakazana za 16.03.2021. godine:

– Prijedlog Plana rada NS/FS BiH za 2021. godinu;

– Nacrt Izvještaja o izvršenju Plana prihoda i rashoda NS/FS BiH za 2020. godinu;

– Izvještaj o reviziji finansijskih izvještaja NS/FS BiH za 2020. godinu;

– Prijedlog Plana prihoda i rashoda NS/FS BiH za 2021. godinu.
Odluka o izmjenama Pravilnika o postupku licenciranja klubova za učešće u UEFA takmičenjima i takmičenjima Premijer lige BiH.

Sljedeća, 65. sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH će biti održana prije zasjedanja Generalne skupštine NS/FS BiH.”

Arijana Memić pitala Tužilaštvo KS za snimke Hitne pomoći iz noći 8. februara 2016. i slučaj Nadin Smajlović!

Glumci koji igraju u filmu “Quo Vadis, Aida” na meti nacionalista