Kilometarska kolona automobila na magistalnom putu M-17 je zabilježena: Počela je sezona gužvi na magistrali od Konjica prema Sarajevu

Kilometarska kolona automobila u poslijepodnevnim satima zabilježena je na magistralnom putu M-17 kod Konjica u pravcu Sarajeva.

Čitatelji portal Klix.ba javljaju da se automobili u koloni kreću usporeno, dok iz Operativnog centra PU Konjic kažu da nema saobraćajnih nesreća na tom dijelu magistralnog puta.

Saobraćajne gužve su postale već tradicionalne tokom ljetnog perioda, a naročito vikendima, kada se brojni građani BiH vraćaju s mora ili južnih dijelova Bosne i Hercegovine. Nije nepoznato ni da se kolone formiraju od Mostara pa sve do Sarajeva.

Vozači se apeluju na strpljenje te da prilikom putovanja računaju na moguće gužve. Iz BIHAMK-a preporučuju da se zbog visokih dnevnih temperatur na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Sporije, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

OPŠTE INFORMACIJE

Stanje na cestama 19. 06. 2022. u 20 : 00 sati

– Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Do 22.06. zbog radova zatvoreni su izlazi sa autoputa na petlji Podlugovi, a saobraćaj se preusmjerava na petlje Visoko i Sarajevo sjever.

Ulazi na autoput na petlji Podlugovi su u funkciji. Radovi na autoputu A-1 izvode se i u zoni petlje Sarajevo sjever, gdje su zatvorene preticajne trake, kao i na vijaduktu Klopče na dionici Zenica sjever-Zenica jug, gdje je vozna traka zatvorena za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Orašje, Gradina i Bosanska Gradiška.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta – navode iz BIHAMK-a.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.