“Kinđetov most” okupio brojne ličnosti iz javnog života: Na jednom mjestu Marković, Cvitanušić, Musa i drugi

Manifestacija “Kinđetov most” otvorena je danas u Sarajevu, a okupila je brojne ličnosti iz bh. javnog života. Eiffelov most u Sarajevu će od večeras pa narednih 18 dana biti Kinđetov te će biti tačka spajanja i mjesto zabave za sve građane i turiste.

Na temeljima zaostavštine Mirze Delibašića, najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine svih vremena, ali i čovjeka koji je čitav svoj životni vijek ljude spajao, udruženje “Mirza Delibašić Kinđe” odlučilo je da u njegovo ime taj koncept spajanja nastavi – prenosi Klix.

Za takvu ideju, od mosta na Skenderiji nije bolje lokacije.

Ova manifestacija je privukla brojne ličnosti iz javnog života, a među njima, na sarajevskom mostu našli su se Amar Osim, Nenad Marković, Džanan Musa, Tomislav Cvitanušić, Goran Čerkez, Srđan Mandić i mnogi drugi.

Danko Delibašić, sin legendarnog Mirze Delibašića, iskazao je svoje zadovoljstvo i sreću što su ovu manifestaciju podržali veliki ljudi.

“Mi smo ovdje večeras zato što smo uime udruženja ‘Mirza Delibašić Kinđe’ i uime zaostavštine koju je Mirza Delibašić ostavio svima nama napravili ‘Kinđetov most’ kao tačku spajanja, prije svega ljudi, a onda dobrih vrijednosti i svega onog što bi nas suštinski moglo učiniti boljim u životu.

Napravili smo jedan sadržajan program koji traje 19 dana i koji se ne zaustavlja samo na music stageu, već su tu cjelodnevne aktivnosti na ‘Kinđetovom mostu’ koje će obuhvatiti sve socijalne kategorije društva, djecu, odrasle i građane treće dobi.

Večeras su ovdje došli veliki ljudi u svakom mogućem smislu te su tu da nam uljepšaju noć. Nadam se da će svi dani koji slijede biti ovako lijepi”, kazao je.

Jedan od prisutnih na otvaranju manifestacije “Kinđetov most” je i Nenad Marković, bivši košarkaš i reprezentativac naše zemlje.

“Ovdje smo da se na neki način sjetimo Mirze, ne da odamo počast, počast smo odali i odavat ćemo do kraja života, jer je Mirza za na zvijezda vodilja.

Ovdje smo zbog Daria, Danka, Slavice, zbog familije Delibašić, zbog Mirze”, kazao je.

U sklopu ove manifestacije “Kinđetov most” koja će trajati od 1. do 18. agusta bit će bogat dnevni i večernji program za djecu i odrasle. Projekcije, radionice, sport, kultura, umjetnost, gastronomija, ekologija.

Na Music stageu nastupat će Who See, Saint Louis Band, Rok ko Fol, Elemental, Grupa Zana, Sevdah Baby, Indira Levak, Matinee Crew Daily Venue Party.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.