Ko je zapravo zločinac Dario Kordić: Priča o monstrumu od koje hvata jeza

Kada smo nas stotinjak 1979. godine upisali na Fakultetu političkih nauka, Odsjek žurnalistiku u Sarajevu nismo ni znali da se među nama nalazi monstrum koji je u našem veselom društvu proveo četiri godine.

Piše: Azemina Smailbegović Mulahuseinović

Iz naše generacije mnogi su tek poslije prepričavali kako je sa nama na grupi bio Dario Kordić, bubuljučavi mladić koji se vazda “šlepao” uz nas kada smo išli u “Staklo” na kafu ili smo sjedili sa našim profesorima do kasno u noć u kultnom “Modu” gdje su se vodile političke i filozofske rasprave o svijetu koji nas okružuje.

Najdraže nam je bilo da u “svađu” uđemo sa rahmetli Nijazom Durakovićem koji nas je smatrao ravnopravnim sebi u tim studentskim raspravama. Bio je tu i Gajo Sekulić i rahmetli Safet Halilović i drugi profesori, jer smo bili generacija galamdžija i u ono vrijeme vrijednih “tezgaroša” u vrijeme studiranja.

Svi smo imali pravo na svoje mišljenje samo je Kordić šutio i ponekad se kikotao bez posebnog razloga na veoma čudan način.

Imam jednu fotografiju gdje on sjedi sa rajom u nekoj kariranoj košulji koju je desetak godina kasnije zamijenio krvavom maskirkom.

Bio je to tip u kojeg nikada nije pogledala niti jedna cura sa grupe, a kamoli da ga je neko primjećivao u kafićima.
Presuđeni ratni zločinac kojem Haški tribunal nije trebao halaliti ni sekunde kazne koju je dobio je nakon tolikih godina iza rata kazao “da bi sve ponovio, ni sekunde ne bi promjenio, svaka sekunda je vrijedila.”

Majke Ahmića i Srednje Bosne plaču danima!

Na našoj grupi je bio i moj dobri drug Goran Maunaga koji je “prešao na drugu stranu”, ali nikada nisam čula ništa o njemu, bio je tu i Snježana Lalović koji je u svojoj sobi u ono vrijeme imao cijelu kolekciju “Alana Forda”. Majka mu je bila učiteljica, bio je skrenuo, pa opet otišao na pravi put!

Zahvaljujem Bogu što su Senad Avdić i Juso Prelo bili “prope”, pa su nam se u jednim trenutku priključili i osvježili cijelo naše zajedničko školovanje.

Dario Kordić, sada veliki crkvenjak koji uzima pare za svoje sulude priče nam je još jednom potvrdio da na ovom Balkanu nikom ne treba vjerovati.

Dario Kordić treba sada biti presuđen u skladu sa Zakonom o genocidu!
Dođi sada ovamo, gospodine Schmidt!Okiti se hrvatskim ordenjem i perjem!

Dođi sada ovamo Mirsade Čamdžiću koji si iz lokalne radio stanice kao “novinar” u Gračanici pobjegao u politiku! N(V)aša stranka iz tvojih usta je rekla da to što je Kordić rekao nije ni džentlmenski, ni gospodski!

Hej, čovjek počinio ratni zločin nad bošnjačkim civilima i budale iz politike ovako!

Ovo što je učinio Kordić, HDZ i NHI se oglušili, Naša stranka ga opravdala samo pokazuje kako su te političke poluge čvrste, jake i nepokolebljive u ostvarivanju ratnih ciljeva raznim drugim hibridnim metodama ratovanja.

Dario Kordić, intelektualna zakrpa profašističkih i proustaških nalogodavaca i ideja koje dolaze iz jakih antibosanskih centara moći samo je dokaz da ZAKON u BiH nije riječ koja je poznata političarima.

Darija kordića je na svakom ćošku BiH! Kako im stati u kraj?

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.