Komičar ismijao nastup Aleksandra Vučića u vezi cijena: “Srbija će iz zlatnog preći u dijamantsko doba”

Dalibor Golubović iz Beograda stekao je popularnost na društvenim mrežama klipovima u kojima imitira predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a inspiraciju mu zaista ne nedostaje. Na jučerašnjoj konferenciji Vučić je imao neobičan nastup prilikom kojeg je uspoređivao cijene namirnica poput jogurta, mlijeka, parizera, deterdženta…

Inspiriran Vučićevim nastupom, Dalibor je na stranici “Dnevna doza predsednika” objavio parodiju na spomenutu press konferenciju pod nazivom “Cene u rikverc”.

“Vi nikada niste zadovoljni. Danas sam iznio niz nevjerojatno velikih pojeftinjenja koja očekuju Srbiju u narednom periodu pa ste i tu našli da prigovarate. Zašto parizer, predsjedniče, zašto ne šunka ili pečenica, suhi vrat, pršut.

Zašto ste baš parizer pojeftinili? Zašto ne neko skuplje mlijeko? Zašto niste ostale životne namirnice nego ste izabrali desetak.

Čak se i moja supruga buni zašto sam snizio onaj deterdžent za pranje suđa, a ne onaj koji ona koristi. Vama čovjek nikada ne može da ugodi.

Zato sam odlučio da do kraja mjeseca napravimo niz poskupljenja, da napravimo paralelu, da se ne opustite previše, da ne počnete živjeti lagodnim životom od svih tih silnih pojeftinjenja koja vas čekaju.

Tako da vas do kraja mjeseca očekuje niz poskupljenja, ali ću vam sada dati savjete kako i tu možete uštedjeti”, govori Dalibor u videu dok oponaša Vučićev način govora kao i gestikulaciju.

“Cijena struje će skočiti za 15 posto, ali to neka vas ne brine. Ponesite punjač za mobilni telefon na posao pa punite na poslu ili dođite kod komšije i napunite telefon.

Cijena benzina će skočiti s 210 na 215, ali možete i tu da prevarite malo sistem. Da dođe na pumpu, sipate za 1002, 1003 dinara i kažete onom čovjeku da imate tisuću, nemate više”, govori Dalibor u videu.

“Vjerujte mi, Srbija je zemlja koja će iz zlatnog prijeći u dijamantsko doba uskoro ako ovako nastavimo”, zaključuje na kraju videa.

Snimka je skupila gotovo na hiljade pregleda i stotine komentara.

Pogledajte snimak.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.