Komisija analizirala: Sudija Poprženović dobio najgoru ocjenu u historiji bh. nogometa nakon lakrdije u Bihaću…

U prostorijama Nogometnog saveza Federacije BiH je održana sjednica Komisije za sudije i suđenje NS FBiH na kojoj je vršena analiza utakmica 27., 28. i 29. kola m:tel Prve lige FBiH.

Između ostalog, izvršena je analiza suđenja sa utakmice 28. kola između NK Jedinstvo Bihać i FK Radnik Hadžići, na kojoj je u centru pažnje bio sudija Haris Poprženović, koji je režirao preokret i domaćem timu nakon zaostatka od 3:1 donio pobjedu od 5:3.

“Sabrana djela” sudije Harisa Poprženovića obišla su region i kao što to obično s nama biva, bh. nogomet još jednom je na površinu izbacio utakmicu koja s razlogom budi sumnju u regularnost samog takmičenja i dovodi u pitanje smisao sporta.

Sudija Haris Poprženović je sa svojim pomoćnicima iz Zenice Sahibom Smrikom i Selminom Osmačevićem napravio totalni cirkus od nogomete utakmice, a na kraju je svojim odlukama direktno pomogao domaćoj ekipi da dođe do pobjede.

Nakon detaljne analize suđenja sa navedene utakmice, Komisija za sudije i suđenje NS FBiH smanjila je ocjenu glavnom sudiji na 7,0, a sudiji prvom asistentu na 7,4.

Shodno odredbama Pravilnika o sudijama i suđenju NS/FS BiH predloženo je skidanje glavnog sudije i sudije prvog asistenta sa liste sudija m:tel Prve lige Federacije BiH.

Ekspresno se oglasio i Radnik iz Hadžića, koji je podržao odluku Komisije za sudije i suđenje NS FBiH.
“Ocjena 7,0 za sramotno suđenje Harisa Poprženovića najgora je u historiji bh. nogometa, a on je tu ocjenu i zaslužio nakon što je sramotnim odlukama bacio ljagu na nogomet u ovoj zemlji.

Stoga, naš klub pozdravlja odluku Komisije za sudije i suđenje, koja se potrudila da takva sramota bude adekvatno kažnjena.

Iskreno se nadamo da će prijedlog Komisije biti usvojen te da će Poprženović i njegov pomoćnik Smriko biti skinuti s liste. Komisija za sudije i suđenje čine Semir Kaplan, kao predsjednik te Slavko Zovkić, Hajrudin Gobeljić i Josip Marjanović”, saopćeno je iz FK Radnik Hadžići.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.