Komšić javno progovorio i vratio predsjednika Hrvatske u “crnu rupu”: Milanoviću partner čovjek sa crne liste State Departmenta

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocijenio je kako “jedino što Dodika i njegov plan razgradnje države spašava jeste usvajanje anticivilizacijskih HDZ-ovih zahtjeva za izmjene Izbornog zakona, koji ne znače ništa drugo nego ubijanje, ne samo evropske, nego još bitnije od toga, i NATO perspektive Bosne i Hercegovine”.

Komšić je dodao kako bi ovakav scenario doveo do “bacanje pod noge usvojenog Programa reformi, pri čemu Rusija može zadovoljno trljati ruke, a time bi dodatno ojačala i Dodikova separatistička politika”.

“Nešto poput toga vodi u sigurnu dezintegraciju države Bosne i Hercegovine. Dodikov ekstremizam i nasilje upravo je rezultat onog etničko-totalitarnog sistema koji Čović hoće da podeblja.

Kada Milanović govori o čovjeku sa crne liste State Departmenta kao partneru Hrvatske u Bosni i Hercegovini, u tome mu se nažalost može vjerovati”, kazao je na kraju predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, hrvatski predsjednik Zoran Milanović je u ponedjeljak naveo kako je “Dodik partner RH” i da “srpska politika u BiH ne radi štetu Hrvatima”.

Podsjećamo da je u Vatikanu, na svojoj prvoj ovogodišnjoj audijenciji, Papa Franjo primio predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića. Nakon susreta Papa Franjo dao je i kratku izjavu za medije.

“On je dobra osoba” – ovako je Papa opisao Željka Komšića, predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine, na kraju jutrošnje upriličene audijencije njemu i njegovoj pratnji, čiji je privatni razgovor trajao 35 minuta, prenosi ovo italijanska agencija SIR.

Podsjećamo, po završetku posjeta Palači, Željko Komšić je papi Franji uručio poklon, a radi se o vrijednom izdanju knjige Bosansko kraljevstvo, kao i prstenu pečatnjaku bosanskog vladara iz Donje Zgošće kod Kaknja.

Komšić se nakon sastanka sa Svetim Ocem sastao i s nadbiskupom Paulom Gallagherom, tajnikom Vatikana za odnose sa državama.

Nadbiskup Gallagher se interesirao i za sigurnosno-političku situaciju u BiH, kao i za odnos susjednih i drugih zemalja prema Bosni i Hercegovini i krizi u Bosni i Hercegovini, saopštili su iz ureda predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.