Konačno i ovo da se desi: Predsjedništvo Bosne i Hercgovine jednoglasno dalo saglasnost da Oružane snage gase požar kod Boračkog jezera

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović sazvao je večeras telefonsku sjednicu s jednom tačkom dnevnog reda – angažman Oružanih snaga BiH za gašenje velikog požara kod Boračkog jezera na području Konjica.

Kako je za N1 potvrđeno u kabinetima sva tri člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Oružane snage Bosne i Hercegovine gasit će požar pored Boračkog jezera kod Konjica.

“Postignuta je saglasnost za gašenje požara”, rečeno je iz Predsjedništva BiH.

Nakon što su lokalne vlasti uputile zahtjev, on je preko Kantonalne civilne zaštite i Federalne uprave civilne zaštite putovao prvo do Ministarstva sigurnosti odnosno Ministarstva odbrane BiH da bi na kraju stigao do Predsjedništva BiH.

Predsjedavajući Džaferović je po primitku zahtjeva sazvao telefonsku sjednicu kako bi se dalo zeleno svjetlo Oružanim snagama BiH da odmah upute helikoptersku jedinicu koja bi iz zraka gasila veliki požar koji je u poslijepodnevnim satima zahvatio veliku površinu kod Boračkog jezera – javlja Klix.

Kao što je dobro poznato, bez njihovog jedinstvenog stava, Oružane snage ne mogu djelovati, pa ni kada su u pitanju ljudski životi i imovina.

Vatrena stihija, potpomognuta jakim vjetrom, proširila se po nepristupačnom terenu koji je na nekim dijelovima i miniran.

Konjički vatrogasci već nekoliko sati se bore s vatrom i odbijaju je od naseljenih mjesta, no pred njima je sigurno besana noć.

Podsjećamo, vatograsci se već satima bore sa vatrenom stihijom koja je prijetila i kućama.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.