Konaković tvrdi: Ja ću lako riješiti situaciju u NiP-u, ali pozivam Ademovića, Mandića i Đozu da se urazume

Predsjednik NiP-a Elmedin Konaković danas je na pitanje reportera Klix.ba prokomentarisao burna dešavanja u Općini Centar gdje članovi njegove stranke traže opoziv načelnika Srđana Mandića (NS).

“Ja sam pravio stranku u kojoj sam okupio buntovne i hrabre ljude koji smiju sami donositi odluke i provociram ih da donose sami odluke. Ali i da za njih odgovaraju i da dobiju pohvalu za svaku dobru odluku i kritiku za lošu.

Radom načelnika Mandića nismo baš presretni, da se možemo posebno pohvaliti i u Centru i u Novom Sarajevu”, naveo je.

Kaže da su obećali građanima drugačije standarde.

“Ali ne želim nikada mjeriti sa SDA, to je neuporedivo mjeriti Mandića s načelnikom SDA, ali mislim da nismo odgovorili zadatku. Tu govorim o našim visoko postavljenim ljestvicama.

Neke kritike mojih kolega u Centru su opravdane, imaju pravo da budu ljuti, ali se postavlja pitanje šta nam donosi opoziv u ovom trenutku kada je nešto manje od godinu dana od lokalnih izbora”, pitao je Konaković.

Kaže da bi pozicija kandidata za načelnika Općine Centar opet pripala Našoj stranci jer se NiP drži sporazuma.

“Kada bi se opozvao Mandić, ako se uđe u novu godinu, to bi onda bio v.d. načelnika i to su odgovori koje mi nisu ponudile moje kolege iz NiP-a.”, dodao je.

Istakao je da on kao predsjednik NiP-a ima ovlasti da povuče i neke radikalne poteze, ali da to ne radi često.

“Više volim da provociram kolege da donose svoje odluke. Kantonalni odbor NiP-a ima obavezu da izanalizira odnose u koaliciji u kantonu i u odnosu na to zauzme stav, a stavovi Kantonalnog odbora su obavezujući za općinski.

Nijedna ni druga strana se nisu proslavile. Lako ću ja riješiti situaciju u NiP-u ako bude potrebno, ali apelujem na njih da se urazume i da svi zajedno, i Ademović i Mandić i Đozo, stave interes građana u prvi plan”, zaključio je.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.