Konaković žustro odbrusio: “Vučić kaže da sam pozvao na njegovo ubistvo, sami zaključite šta govori”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u gostovanju na jednoj emisiji istakao da je ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković “pozvao na njegovo ubistvo” jer je kazao da je u Srebrenicu dobrodošao 11. jula.

-Hvala vam na tom pozivu da budem ubijen. Ako budem, znajte da je za to odgovoran Еlmedin Konaković – rekao je Vučić.

Nakon toga se ponovo oglasio Konaković, koji je istakao da “sami zaključite šta Vučić govori”.

-Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da sam tokom gostovanja pozvao na njegovo ubistvo.

Nije dugo gostovanje, vrijedi pogledati. Nakon što pogledate sami zaključite o čemu Vučić govori – kazao je ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković.

Podsjećamo, Konaković je pozvao srbijanskog predsjednika u Potočare ili na Generalnu skupštinu UN-a 11. jula u Njujork, rekavši “da se može ogrnuti zastavi, a i ne mora”.

Podsjetimo, Vučić je ranije prokomentirao izjavu ministra vanjskih poslova naše zemlje Elmedina Konakovića koji je ranije pozvao Vučića da 11. jula dođe ili u Potočare ili u Ujedinjene nacije. Zbunjeni Vučić ovo vidi kao – poziv na ubistvo.

“Što se tiče Konakovića… Ja bih to podijelio na tri dijela — prvi je taj da je za sve kriv Vučić.

Druga stvar koja je važna je da su toliko nervozni zbog neočekivanog rezultata, da je on sebi dozvolio da pozove na moje ubistvo, što vam je promaklo. Okej, smeta mu zastava Srbije.

Nama njihove zastave ne smetaju, rekao da mogu sa tom zastavom da dođem u Srebrenicu 11. jula, gdje sam bio, pognuo sam glavu prilikom stavljanja cvijeća, ali ne i tokom napada.

Ti bijedni pokušaji su toliko jadni, ali kada nemate ništa drugo, onda se uhvatite za laž. Hvala mu na tom pozivu da budem ubijen. Budem li se odazvao, samo da znate da je Konaković odgovoran.

Što se tiče trećeg dijela, mi smo od početka razumijeli njihov plan, koji nikada nije bio poštovanje žrtava. Oni ne izgovaraju Srbija, nego RS”, bizarna je bila izjava predsjednika Srbije.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.