in , ,

KONTROVERZNA IZJAVA BIVŠEG HRVATSKOG IGRAČA NIKICE JELAVIĆA: “Ne možete strancima objasniti kako to radi”

Rođen u Čapljini, Jelavić je odrastao u Gabeli

Nije strana pojava da mnogi sportisti rođeni u Bosni i Hercegovini izaberu da igraju za reprezentacije Hrvatske ili Srbije, ali izjava bivšeg reprezentativca Hrvatske uzburkala je javnost.

Nikica Jelavić ušao je u suton karijere, trenutno nastupa za Lokomotivu, a u prošlosti je bio sjajan napadač, što pokazuje i njegova impresivna karijera.

Rođen u Čapljini, Jelavić je odrastao u Gabeli, karijeru je počeo u GOŠK-u da bi preko Neretve stigao do Hajduka, gdje je doživio potpunu afirmaciju.

Everton je najveći klub u kojem je igrao, a upravo je u razgovoru za stranicu tog kluba dao zanimljiv intervju u kojem je odgovorio i na škakljivo pitanje.

Engleze je zanimalo zašto igrači rođeni u BiH igraju za druge reprezentacije. Konkretno zašto je Jelavić izabrao kockastu crveno-bijelu umjesto plave boje.

“Slušajte, mi smo Hrvati iz tog mjesta. U Hercegovini uglavnom žive Hrvati. U Bosni su Bosanci”, kazao je Jelavić i dodao.

“Ne možete strancima objasniti kako to radi. Mi smo Hrvati rođeni van Hrvatske.”

Jelavić je za Hrvatsku igrao 36 puta, bio je član generacija “Vatrenih” koji su nastupili na Evropskom prvenstvu 2012. godine te na Mundijalu u Brazilu dvije godine kasnije.

Građani osramotili Mladena Grujičića u Srebrenici

Đorđe David otvoreno o Saši Popoviću, a ova žena je za njega najbolja osoba na estradi!