Krenuo žestok napad na Novaka Đokovića u Srbiji, udarili mu na porodicu: Njegovu suprugu i njenu majku javno prozivaju tabloidi…

Posljednje Vijesti

Porodica Novaka Đokovića našla se na udaru provladinih tabloida nakon što je podržao proteste koji se posljednje dvije subote održavaju širom Srbije.

Na dan kada je gotovo cijela Srbija stala na par sati a veliki broj građana izašao na ulicu zbog dešavanja vezanih za Rio Tinto, Novak Đoković je riječima podrške pokrenuo pravu lavinu.

„Čist vazduh, voda i hrana su ključevi zdravlja. Bez toga svaka reč o ‘zdravlju’ je suvišna“, napisao je Novak na svom nalogu.

Nakon toga, objavio je i još jednu fotografiju uz dodatak:

„Priroda je naša majka. Provodimo više vremena u prirodi. Sa njom i uz nju nam je život bogatiji“.

Đoković je „utabao stazu“, a njom su krenuli brojni sportisti, pa su tako poruke podrške protestima poslali Milica Mandić, svjetska i olimpijska šampionka Jovana Preković, zatim Sonja Vasić, Nemanja Nedović…

To je očigledno izazvalo poprilično burnu reakciju, iako Đokovićevu poruku provladini mediji nisu željeli da prenesu, ili su to učinili sa velikim zakašnjenjem i njenom relativizacijom.

Nakon što se situacija malo smirila, uslijedio je napad na Đokovića.

Doduše, ne direktan, jer očigledno postoji bojazan da bi to moglo za posljedicu da ima Đokovićevu otvorenu podršku protestima protiv aktuelne vlasti, već se na meti našla majka njegove supruge Jelene, Vera, zbog svojih privatnih poslova vezanih za izgradnju malih hidroelektrana – javlja Nova.rs.

Posebno interesantno je to što takvi napadi dolaze od strane onih koji koriste svaku moguću priliku da u prvi plan istaknu svoju odlučnu borbu protiv napadanja bilo čije porodice – bar kada su u pitanju ljudi bliski režimu.

Đokovićeva podrška protestima odjeknula je ne samo u Srbiji već i širom svijeta, pa su je prenijeli brojni svetski mediji.

Podsjećamo, širom Srbije posljednje dvije subote organizovani su masovni protesti zbog zakona o eksproprijaciji i Rio Tinta, a 4. decembra blokirane su sve veće saobraćajnice. Nastavak protesta najavljen je za narednu subotu, 11. decembar.

Leave your vote