Kristalno jasna poruka Matthewa Fielda: Britanski ambasador u BiH dao punu podršku Christianu Schmidtu i EUFOR-u

Posljednje Vijesti

Ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini, Matthew Field, izrazio je punu podršku Vijeću sigurnosti UN-a koje je usvojilo Rezoluciju o BiH.

Pored toga, Field je pozdravio i nastavak misije EUFOR-a u našoj zemlji, ali je i pružio punu podršku OHR-u i Visokom predstavniku Christianu Schmidtu.

“Ujedinjeno Kraljevstvo pozdravlja produženje mandata EUFOR operacije Althea koja nastavlja imati ključnu ulogu za mir i sigurnost u BiH. EUFOR radi sa Oružanim snagama BiH na održavanju sigurnog okruženja za sve građane diljem zemlje. Kao što je visoki predstavnik naveo u svom nedavnom izvještaju, stalni izazovi Opšteg okvirnog mirovnog sporazuma i teritorijanog integriteta BiH, ovu zadaću čine važnijom no ikada”, ističe se u saopštenju Ambasade Velike Britanije u BiH.

Dodali su kako pružaju punu podršku visokom predstavniku Christianu Schmidtu.

Napomenimo, tokom sjednice UN koja se održava u SAD, predstavnica Norveške je rekla: “EUFOR i ALTHEA su i dalje neophodni u BiH kako bi se održao mir”, poručila je predstavnica Norveške.

Ona je poručila i da je neophodna “konstruktivna uloga” svih političara u BiH kako bi se riješila kriza.

Field je još jednom iskoristio priliku da podrži građane BiH i njihove nade za mirnu i svijetlu budućnost, poručio je ambasador putem Twittera.

Leave your vote

-3 points
Upvote Downvote