Kultni bosanskohercegovački bend koji je nekada harao Jugoslavijom objavio pjesmu o kojoj se danas priča: Pogledajte spot Zabranjenog pušenja za pjesmu “Ispod radara”

Sa dvostrukog albuma “Karamba!” kojeg je Zabranjeno pušenje objavilo prošle godine, stigao je spot za još jednu pjesmu, a radi se o numeri “Ispod radara”. Spot je danas objavljen na Youtubeu, a fanovi benda koji je nekada harao Jugoslavijom danas ne krije oduševljenje.

Pjesma “Ispod radara”, treća pjesma s dvostrukog albuma “Karamba!” koja je dobila i svoju videoverziju, priča je o čovjeku koji je izgubio “puno toga, i žena i prijatelja, i vjeru u Boga”, koji “nije post‘o ni slavan ni bogat”, ali i dalje vjeruje u ljubav.

Poznata imena

U stvaranju ove emotivne rock balade učestvovali su Sejo Sexon, Elvis J. Kurtovich, Tomislav Andrić i Toni Lović, a u videoformat pretočio je Jasmin Jatić, koji potpisuje scenarij i režiju spota.

“Pjesma “Ispod radara” ima neki tugaljivi ton pa je i video u toj atmosferi tuge za bivšom dragom, a Zabranjeno pušenje dokazuje još jednom da je najbolje upravo u ljubavnim pjesmama, kaže Jatić.

Glavne uloge u spotu povjerene su glumcima Siniši Udovičiću i Ivoni Baković.

“Na snimanju je bilo prezabavno, a velika mi je čast biti dio spota benda koji slušam od djetinjstva, kazala je Ivona, dok Siniša ističe da je odrastao uz New primitives i da veliku većinu pjesama Zabranjenog pušenja zna napamet pa je posebno zahvalan na prilici da upravo s njima snima spot.

Pjesma “Ispod radara” dostiže stare hitove, čim počne znaš da je u pitanju Zabranjeno pušenje, kaže Siniša i dodaje da mu je jedna od omiljenih pjesama ovog benda Splitska princeza, koju iz nekog razloga vidi kao logičan nastavak ove muzičke priče.

Oglasio se i Sejo Sexon

Frontmen benda Davor Sučić poznatiji kao Sejo Sexon, skromno, kao i uvijek, predviđa da će ova pjesma “povaliti” regiju.

“Siguran sam da ova pjesma neće proći ispod radara i da će je publika voljeti i pjevati, makar kad popije malo, kao glavni junak našeg spota, kaže Sejo Sexon.

Spot za pjesmu Ispod radara snimljen je uz podršku Turističke organizacije kantona Sarajevo i Općine Ilidža.

Pogledajte spot.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.