Kultni glumac iz Srbije Dragan Bjelogrlić stigao u Sarajevo i vrlo otvoreno priznao: “Volim ovdje da dođem. Prošli put nam se posrećilo s „Tomom“”

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić danas je u Sarajevu uputio izraze saučešća građanima BiH zbog zločina koja se dogodio u Gradačcu. Bjelogrlić je govorio na Sarajevo film festivalu gdje ga večeras očekuje premijera njegovog filma “Čuvari formule”. Također, reditelj i jedan od scenarista „Čuvara formule“, koji je realizovan u produkciji CobraFilm i United Media se osvrnuo na uspjeh u Lokarnu, prije neki dan kad je film dobio dvije nagrade:

“Moram da počnem sa izrazom saučešća i velike tuge zbog događaja koji je zadesio Bosnu i Hercegovinu i cijeli region.

Prije više od dva mjeseca i mi smo u Srbiji imali tragične događaje i očigledno je da je nasilje nešto sa čime se suočava ne samo naš region nego cijeli svijet…

Moramo da budemo solidarni i ujedinjeni u borbi protiv te pošasti koja je očigledno jedan od najvećih problema sadašnjice”, kazao je Bjelogrlić.

On je uputio najdublje saućešće BiH povodom ovog događaja.

Također, reditelj i jedan od scenarista „Čuvara formule“, koji je realizovan u produkciji CobraFilm i United Media se osvrnuo na uspjeh u Lokarnu, prije neki dan kad je film dobio dvije nagrade:

“Mi smo prije sedam dana imali svjetsku premijeru na ‘Pjaci grande’ i bilo je veličanstveno. Osjećali smo se uzbuđeno, a eto desile su se i dvije nagrade.

Dolazimo ovdje u Sarajevo zato rasterećeni i da uživamo sa sarajevskom publikom. Volim ovdje da dođem. Prošli put nam se posrećilo s „Tomom“ u Sarajevu, a nadam se da će tako biti i s ovim filmom“.

Primjetio je da se ovaj film premijerno prikazuje u isto vreme kada je „Oppenheimer“ hit u svijetu:

“Kad smo Vuk i ja počeli da radimo na scenariju, u to vrijeme je bila popularna serija „Černobil“, i svi su nam tad govorili da pravimo srpski „Černobil“.

A sad je hit „Oppenheimer“, pa neki govore da je ovo srpski „Oppenheimer“.

Ali, nije, to su „Čuvari formule“. Kad se pojave dva filma sa sličnom tematikom, to samo znači da je ta tema akuelna i blizu svima i sada.

Vidio sam na projekciji u Lokarnu da je publika reagovala na pravim mjestima, gdje smo i očekivali.

A po aplauzu na kraju filma mislim da smo uspjeli da poslije dugogodišnjeg rada nađemo neki univerzalni jezik, i da film bude razumljiv na svim mogućim jezicima.

Osjećam spokoj i zadovoljstvo da na startu krećemo s dobrim vjetrom u leđa koji mislim da će se samo pojačati u Sarajevu“, kazao je Bjelogrlić – javlja N1.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.