Kultni glumac Nikola Kojo javno “potopio” predsjednika Srbije Aleksandra Vučića: “Ja pola života plivam u ovom blatu, vi zaslužujete bolje!”

Srbijanski glumac Nikola Kojo na svom Facebook profilu oglasio se povodom izbora u ovoj zemlji te je svoje sugrađane pozvao da glasaju uz poruku da zaslužuju bolje od trenutnog stanja, kao i da je vrijeme za smjenu onih na vlasti.

“Imam 54 godine. Više od pola života plivam u ovom blatu. Vi koji ste u njemu rođeni i smatrate ga prirodnom sredinom, zaslužujete bolje. Zaslužujete bistre potoke”, napisao je Kojo.

Svojim sugrađanima poručio je da se “sada pobrinu za svoju budućnost” i iskoriste šansu koju imaju.

“Nećete se ni okrenuti, a shvatit ćete koliko je vrijeme ozbiljan neprijatelj”, napisao je.

Aludirajući da je vrijeme da se oni koji su trenutno na vlasti skinu sa pozicija poručio je svojim sunarodnicima da “učestvuju u uvođenju procesa smjenljivosti”.

Onima koji među kandidatima nisu pronašli svog favorita kazao je da se “ujedu za ruku” i ipak odaberu nekog ko nije “savršen” po njihovim mjerilima.

“Glasajte zbog djece moje generacije i vaše koja će se hvala Bogu uskoro roditi. Neka plivaju u bistrim potocima!”, zaključio je Kojo.

Državljani Srbije danas biraju predsjednika, novi saziv Narodne skupštine, kao i lokalnu vlast u 13 samouprava uključujući i glavni grad Srbije – Beograd.

Tokom izbornog dana zabilježeno je i nekoliko incidenata.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.