Legendarni Bogdan Tanjević nakon fantastične pobjede Zmajeva nad Francuskom poslao emotivnu poruku: “Atmosfera izvanredna. Bravo Adis, bravo momci”

Bogdan Tanjević legendarni košarkaški trener oduševljen je velikim uspjehom Zmajeva i pobjedom protiv Francuske.

Boša se oglasio na društvenoj mreži Twitter nakon senzacije o kojoj bruji kompletna košarkaška zajednica,

“Kako god, sportska vijest dana je velika pobjeda košarkaša BiH, protiv možda prvog favorita za titulu na Evropskom prvenstvu – Francuske.

Prvo izvanredan ritam, organizacija u napadu i mnogo bolja odbrana nego u Crnoj Gori. Atmosfera izvanredna. Bravo Adis, bravo momci” poručio je legendarni Boša.

Selektor košarkaških Zmajeva Adis Bećiragić bio je pomoćnik Bogdanu Tanjeviću u stručnom štabu košarkaške reprezentacije Turske šest godina.

Američka televizija NBC jedan je od brojnih stranih medija koji su izvijestili o velikoj pobjedi košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine nad Francuskom, jednom od najboljih selekcija na planeti.

Zmajevi su u subotu u sarajevskoj Skenderiji slavili sa 96:90 i na taj način ostali u trci za plasman na Svjetsko prvenstvo.

NBC je u izvještaju o pobjedi poseban fokus stavio na centra Portland TrailBlazersa Jusufa Nurkića koji je “predvodio Bosnu i Hercegovinu protiv moćne Francuske”, upisavši 21 poen i tom prilikom priredivši “najbolje zakucavanje kvalifikacija” – prenosi N1.

Meč je imao dva produžetka, a Nurkić je zbog ličnih morao ranije napustiti susret. Kako je još navela američka televizija, 46. tim na svijetu (po FIBA-i) pronašao je način da pobjedi selekciju koja zauzima 4. mjesto na toj istoj listi i tako priredi jedno od najvećih iznenađenja.

BiH je u subotu uvečer ostvarila četvrtu pobjedu u kvalifikacijama za SP i sa velikim optimizmom putuje u Njemačku gdje je za nekoliko dana očekuje nastup na Evropskom prvenstvu.

Najefikasniji u trijumfu nad Francuzima bili su Nurkić sa 21 poenom i devet skokova, Roberson sa 18, Musa sa 17 i Halilović sa 12 poena, dok su goste predvodili Fournier sa 24 i Yabusele sa 16 poena.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.