Legendarni hrvatski nogometaš i golgeter planira uložiti novac u bivšeg prvaka BiH i “napasti” elitu

Legendarni hrvatski nogometaš Dado Pršo mogao bi zajedno sa Romeom Šapinom uložiti finansijska sredstva u redove nekadašnjeg prvaka Bosne i Hercegovine, ekipe Brotnja.

Ovu informaciju otkrio je nekadašnji sportski direktor Olimpika Romeo Šapina koji je dobio angažman u Saudijskoj Arabiji, a u razgovoru za portal hercegovina.info otkrio je planove koje ima s Pršom.

“Prije ovog poziva iz Saudijske Arabije imao sam plan vratiti se u Brotnjo. U klub bi ušao Dado Pršo s kojim sam prijatelj već 12-13 godina.

Zajedno smo radili neke nogometne poslove u Francuskoj. Dado ima nogometnu akademiju u Senegalu, a njegov najbolji prijatelj je predsjednik francuskog drugoligaša Pau.

Odlučili smo se da imamo jedan klub na našim prostorima u BiH koji bi dao priliku mladima, uz nekoliko stranaca”, rekao je Šapina za Hercegovina.info, dodavši:

“U našoj ligi ih možete imati šest, a četvorica mogu krenuti u prvih jedanaest. No, kako se dogodio ovaj moj angažman morat ćemo sve odgoditi za budućnost.

Dado Pršo iz igračkih dana (Foto: Twitter)
Dado Pršo iz igračkih dana (Foto: Twitter)

Od te ideje nećemo sigurno odustati i ja se nadam da će do toga sigurno doći.

Brotnjo to zaslužuje. Ima tradiciju, ima uslove, potrebno je samo izgraditi još jedan pomoćni teren, jedan postoji i u Gradcu.

Za početak je bio plan ući u Prvu ligu Federacije, a onda nastaviti put ka Premijer ligi”, izjavio je Šapina.

Podsjetimo, Brotnjo je bio prvak BiH u sezoni 1999/00. kada je u finalu play-offa bio bolji od banovićke Budućnosti (1:1, 0:0), a trenutno se takmiči u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine – grupa Jug i dugi niz godina tavori u nižim ligama.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.