Lider SDA Bakir Izetbegović otvoreno i javno ispričao: “Visoki predstavnik bi trebao mnogo toga da odradi do izbora ove godine”

Bakir Izetbegović, Amir Fazlić i Asim Sarajlić ipak neće prisustvovati današnjoj sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH. Tema je trebala biti izmjena Izbornog zakona BiH, ali ovo jasno znači da bez prisustva SDA-ovih delegata neće biti kvoruma.

Podsjetimo, za održavanje sjednice je neophodno da prisustvuju barem tri delegata iz sva tri kluba.

Izetbegović je ovu informaciju potvrdio i na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu, a jedno od pitanja za njega odnosila se na održavanje izbora u našoj zemlji u oktobru.

“Mi smo uvijek na dispoziciji. SNSD je to odbio i to prilično drsko. Bili smo raspoloženi naći rješenja po pitanju državne imovine, Inzkovog zakona..

SNSD je imao stav. Možda će se smekšavati s obzirom na promjenu situacije u svijetu. S obzirom na ono što se dešava u Ukrajini, možda će SNSD dodatno da ‘spusti durbin’. Do njih je – nije do SDA”, naveo je Izetbegović.

On je naveo kako će se rasplet desiti u oktobru ove godine.

“Trebali bi uslijediti izbori i trebali bi početi svi raditi u skladu sa Ustavom BiH. Ne mogu vam ništa reći, trebat će tu podrška međunarodne zajednice, eventualno nametanje nekih odluka da bi se slomili ovi otpori.

Visoki predstavnik bi trebao mnogo toga da odradi do izbora ove godine – sve što se bude bojkotovalo i što bude neustavno”, zaključio je lider SDA.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.