Lider SDS-a Mirko Šarović “otvorio karte”: “Bit će mnogo zamki koje su uvijek prijetnja da na predstojeće izbore idemo u dvije ili više kolona”

Posljednje Vijesti

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović je prokomentarisao izjavu narodnog zastupnika Nebojše Vukanovića da će se opozicija morati dobro potruditi da ga opet nagovore na razgovor rekavši kako svaka stranka ili pojedinac donosi vlastite odluke kako će i sa kim politički djelovati i kako će voditi svoju političku borbu.

– Svaka stranka ili pojedinac donosi vlastite odluke kako će i sa kim politički djelovati i kako će voditi svoju političku borbu. I to je principijalan stav SDS. Bilo kakvu odluku u tom smislu, bilo koga, mi ćemo poštovati. Vrijeme će pokazati koliko smo sposobni svi mi koji sebe zovemo opozicijom, djelujemo zajedno u bilo kom obliku, kako bismo se suprostavili aktuelnoj vlasti – rekao je Šarović.

On je dodao da je motiva za kompromise na pretek.

– Motiva da pravimo kompromise i budemo dio jednog zajedničkog fronta je na pretek i upravo oni bi trebali prevladati, a biće i mnogo zamki pred opozicijom koje su uvijek prijetnja da na predstojeće izbore idemo u dvije ili više kolona, što bi bila velika šteta – rekao je Šarović.

Dodao je da je narodni poslanik Nebojša Vukanović uvijek dobrodošao na sastanke opozicije koji se tiču priprema za predstojeće izbore 2022. godine, prenosi Srpskainfo.

– Ne vidim nikakve razloge da na sastanke opozicije koji se tiču priprema za opšte izbore ne bude pozvan i Vukanović, a na njemu je da odluči da li će se odazvati. Što se mene tiče, uvijek je dobrodošao. Svi drugi formati sastanaka opozicionih stranaka bilateralni ili drugi o temama koje se ne odnose na pripreme za opšte izbore, stvar su tih stranaka i ne vidim u tome ništa sporno – poručio je Šarović.

– Bit će mnogo zamki pred opozicijom koje su uvijek prijetnja da na predstojeće izbore idemo u dvije ili više kolona – kaže Šarović.

Leave your vote