Lijepa vijest za dijasporu u Njemačkoj: Fantastični Damir Imamović u veličanstvenom hramu kulture u Minhenu održava koncert u sklopu 15. Dana Balkana

Posljednje Vijesti

U okviru 15.Dana Balkana u Minhenu (Balkantage), 18.06.2021., nastupa sjajni bosanskohercegovački pjevač Damir Imamović koji je ovogodišnji dobitnik nagrade The Best of Evrope britanskog muzičkog magazina Songlines.

Koncert će biti održan u veličanstvenoj Carl-Orff sali minhenskog hrama kulture Gasteig-a – potvrdila je za bhdijaspora.net Sadija Klepo utemeljiteljica „Dana Balkana”.

Organizator događaja je udruženje “Hilfe von Mensch zu Mensch”, koje će prenositi koncert uživo (live) preko Facebooka i Youtube-a.

Interes za događaj je ogroman, ali je broj mjesta ograničen zbog epidemioloških uvjeta.

Balkantage 2.0 predstavlja nove muzičare koji stvaraju i afirmiraju ove diskusije koristeći nove oblike tradicionalne muzike kao sredstvo promocije kulturne raznolikosti u Minhenu.

Imamovićev sevdah je tradicija koja se u porodici generacijama uči, istražuje i pjeva. Jedan od najpoznatijih modernih pjevača sevdaha, nakon Drugog svjetskog rata, bio je njegov djed Zaim Imamović. Uprkos, ili bolje reći, sa takvom tradicijom, Damir Imamović uspijeva se odvojiti od “klasičnog sevdaha” i pomiruje tradicionalne forme s popularnim i s tim otvara vrata mlađoj publici i budi njihove interese za ovu vrstu muzike kako u zemlji tako i na međunarodnom nivou.

Sve dodatne informacije možete saznati klikom na ovaj LINK.

Leave your vote