in ,

Ljudskost Bosanaca nikad nije bila upitna: Izet iz Zavidovića u svoj dom primio trojicu migranata, zovu ga “babo” i ne žele u EU

Izet Džinić ili Izo, kako ga prijatelji zovu odmilja, migrantima je na raspolaganje stavio opremljen sprat svoje kuće, a uz to ih redovno snabdijeva hranom i kako kažu, svime što požele

Izet Džinić iz Skroza kod Zavidovića, primio je trojicu migranata u svoj dom.

Izo, kako ga prijatelji zovu odmilja, migrantima je na raspolaganje stavio opremljen sprat svoje kuće, a uz to ih redovno snabdijeva hranom i kako kažu, svime što požele.

Migranti dolaze iz Libije, Maroka i Palestine, imaju između 22 i 30 godina, a Izeta zovu Papo – Babo i izuzetno su zahvalni za taj njegov gest obzirom da sada imaju kupatilo, udoban krevet i dovoljno hrane u frižideru, piše lokalni portal iz Zavidovića.

Migranti se pored svog arapskog jezika služe pomalo i engleskim i turskim, a već su naučili i nešto bosanskoga jezika. Poteškoće pri sporazumijevanju nisu stale na put rađanja neobičnog prijateljstva, a tvrde da vole Bosnu i Hercegovinu i da žele ostati tu – prenosi Avaz.

Italijan zbog ljubavi preselio u Bosnu i Hercegovinu i nije se pokajao: Otvorio restoran i uživa sa ljudima

Strahovit zemljotres jačine 7.0 stepeni pogodio Japan: “Jako je dugo trajao, cijeli stan se ljuljao”