MADI iz Tešnja će graditi poslovni objekat u Sarajevu

Ministar Adnan Delić iskoristio je priliku sastanka sa udruženjima peradara, a u vezi problema vezanih za izvoz mesa i mesnih prerađevina peradi i jaja, da sa predstavnicima udruženja porazgovara i o rješenjima koja se tiču odlaganja animalnog otpada.

Upoznao ih je s namjerama Ministarstva privrede da kroz projekte javno-privatnog partnerstva uđe u proces osnivanja spalionica animalnog otpada.

Kako je istakao, to je iznimno važno za naše privrednike, da u svojoj zemlji imaju mogućnost odlaganja animalnog otpada, što trenutno nije slučaj jer se taj otpad odvozi u spalionice u Srbiji.

Također, ministar Delić kazao je prisutnima da je Ministarstvo privrede otvoreno 24 sata za privrednike, njihove probleme, prijedloge za ulaganja i poboljšanja privrednog ambijenta u Kantonu.

U tom smislu Edin Jabandžić, direktor kompanije Madi iz Tešnja kazao je da ova firma već ima dvadeset uposlenih u Kantonu Sarajevo, koji rade redovno snadbjevanje i distribuciju “Madi” proizvoda u KS-u.

– Naš plan je da u narednom periodu gradimo jedan poslovni objekat koji bi bio i mikro lokacija za obradu mesa, kao i veleprodaja rijetkih i manje prisutnih vrsta mesa na tržištu Bosne i Hercegovine. Smatramo da je Sarajevo, kao glavni grad Bosne i Hercegovine, idealna prilika za jedan takav poslovni objekat i nadamo se da će u narednom periodu doći do konkretizovanja te ideje i da ćemo vrlo brzo početi raditi na tome – rekao je Jabandžić.

Kako je “Madi” kompanija najveća u industriji oblasti peradarstva, njihove investicije na području Kantona Sarajevo su, kako je naglasio ministar Delić, dobrodošle, i s tim u vezi predložio je Jabandžiću što skoriji susret kako bi išli u konkretizaciju dogovora i implementaciju. Zahvalivši se ministru na razumijevanju i interesu za njihove probleme, direktor kompanije “Madi” je pozvao je ministra Delića da posjeti njihova postrojenja u Tešnju.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.