Majka Aleksandre Prijović: Žao mi je što nije završila srednju školu, zbog toga je prozivaju

Borka Mihajlović je u novom intervjuu govorila o svojoj kćerki Aleksandri Prijović. Između ostalog je odgovorila na kritike koje mnogi upućuju Aleksandri jer nije završila srednju školu. Mama Borka, naime, također je poznata pjevačica narodnih pjesama, a istim se poslom bavila i baka koja je pjevala starogradske pjesme, ali je umrla mlada.

Da je živa, baka bi se ponosila svojom megapopularnom unukom koja je dosegla zvijezde o kojima je ona samo sanjala jer više puta napuniti beogradsku Arenu sa 17 hiljada ljudi, pa potom i pet puta Zagrebačku s oko 15 hiljada ljudi – zaista je uspjeh.

Aleksandrin otac Nedeljko Prijović je napustio porodicu vrlo brzo nakon njenog rođenja.

“Moja je mama nas prehranjivala svojim pjevanjem. Mama je iz jednog sela kraj Našica, a tata je iz Belog Manastira.

I mamina braća su pjevala. Mama je umrla mlada i tata mi je nakon toga bio sve na svijetu.

Umro je prije tri godine. I ja i Aleksandra bile smo shrvane. Ona je jako bila vezana za svoga deku. On joj je zamijenio oca”, rekla je Borka za 24sata.hr.

-Kad se Aleksandra, prije deset godina, prijavila na ‘Zvezde Granda’, ultrapopularan show, koji je na estradu izbacivao nove mlade pjevačke zvijezde, ja sam je podržala i pratila u tome. Prvu godinu je ispala.

Jednostavno nije prošla jer se u tom showu ne traži samo talent, nego i jaka osobnost. Ona je tad imala 13 godina, bila je stidljiva, povučena, bez samopouzdanja, nezrela. Čak sam je nagovarala da ne ide dalje, da se ne razočara, a i godinu dana bili smo na relaciji Srbija – Hrvatska, veliki su to bili troškovi, ja sam zapostavila svoj posao.

Novac je odlazio, a nije stizao. No nekako smo izdržale. Drugu godinu opet se prijavila i tu je bila prva od ženskih vokala. Do tada je pomalo brusila svoj glas, iskustvo na nastupima, pjevala je i sa mnom, išla na moje gaže.

Vodila sam je i na dječja pjevačka natjecanja po Baranji, dječjim festivalima, i svugdje je odnosila prva mjesta pjevajući Vannu, Ninu…

Gdje god bi došla, napravila bi pomutnju. Uglavnom, tad je na ‘Zvezdama Granda’ osvojila četvrto mjesto, potpisala ugovor s njima i za njih radila devet godina.

To je uključivalo sve što imaju pjevačke zvijezde – imala je menadžera, vozača, dogovorene gaže, snimanja… U početku je imala zaradu pola-pola, kasnije 70:30, ali ona je bila zadovoljna – prisjeća se Bokica prvih kćerinih uspjeha.

Borka je spomenula kako je počela pjevati kada je imala 16 godina.

“Isto mi se dogodilo kao i Aleksandri. Završila sam osnovnu školu, upisala srednju, prošla prvi razred, drugi, treći nekako završila i dalje više nisam mogla. Morala sam početi raditi.

Ja nisam bila odlikaš, ali je Aleksandra bila štreber, jako dobar đak i žao mi je što nije završila srednju.

Zbog toga je mnogi prozivaju, smeta joj to pa je rekla da će, kad se sve ovo malo smiri, upisati tu školu i završiti je”, navela je.

Dalje je navela da je znala da će Aleksandra biti uspješna u životu, ali se nije usudila pomišljati da će oboriti koncerte rekorde.

“Sjećam se kad su mi je donijeli prvi put u naručje, nakon što sam je rodila, pogledala sam je i rekla: ‘Ti ćeš biti moja najveća zvijezda.’ To sam joj uvijek govorila”, ispričala je.

Aleksandra je imala tri godine kad su joj se roditelji razveli.

Tata Nedeljko Prijović otišao je u Srbiju, a ona bi povremeno odlazila tamo kod bake i djeda te tako ostajala u kontaktu i s tim dijelom porodice.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.