MASKE PADAJU Od šamara do zagrljaja: Stanivuković i Lukač se srdačno pozdravili na vježbi MUP-a RS…

Na centralnoj svečanosti obilježavanja 4. aprila – Dana policije i 30 godina postojanja Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, koja je počela danas u Centru za obuku MUP u Zalužanima kod Banja Luke, prisustvovali su najviši zvaničnici u manjem bh. entitetu a među njima i Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke.

Svečanost je počela predajom raporta predsjednici RS Željki Cvijanović.

Ono što je veći dio javnosti u ovom entitetu ali i državi iznenadilo su fotografije srdačnog pozdrava Draška Stanivukovića i Dragana Lukača, miinistra MUP-a RS.

Svima je poznat dugogodišnji “sukob” ove dvojice političara koji je kulminirao na sjednici NSRS kada je Lukač ošamario Stanivukovića.

Bilo je to u decembru 2019. godine.

Inače, svečanom obilježavanju prisustvovali su član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijer RS Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, kao i ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač i direktor Policije RS Siniša Kostrešević.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač obratio se prisutnima te svima čestitao Dan policije.

“Ne možemo zaboraviti na one koji su svoje živote dali za Republiku Srpsku koji su se sa svima nama borili za svoj narod i zemlju, za ono što danas imamo.

Danas je MUP organizovana snaga.

Nakon ratnog i poratnog vremena, reformi, pokušaja da nam oduzmu nadležnosti i da ne postoji MUP RS-a, nakon 30 godina ovdje stojimo i vjerujem da ćemo proslaviti i značajnije jubileje. To znači da će postojati Republika Srpska”, izjavio je Lukač te dodao da su svjesni značaja MUP-a.

Dodao je da je za osam godina odškolovano 2.000 mladih policajaca.

“Danas je MUP velika snaga bez obzira što postoje oni koji hoće da nas ubijaju i da nas nema. Mi čvrsto stojimo, i dalje ćemo čuvati naše građane i svi u Republici Srpskoj se mogu osjećati sigurno.”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.