in , ,

Masovni protesti poduzetnika u Zagrebu!

Na glavnom zagrebačkom Trgu održan je protest poduzetnika

Na glavnom zagrebačkom Trgu održan je protest poduzetnika.

Udruženje Glas poduzetnika organizovalo je protestni skup na Trgu bana Jelačića u Zagrebu zbog, kako navode, neadekvatnih ekonomskih mjera i diskriminatornih odluka prema dijelu poduzetnika. Pozvali su poduzetnike, obrtnike, zaposlenike i građane da im se pridruže.

Sve je dobilo dodatnu dimenziju nakon što je nekolicina poduzetnika i ugostitelja u znak protesta u ponedjeljak otvorilo svoje lokale, što je kulminiralo pritvaranjem vlasnika teretane Andrije Klarića, kojem sada prijete dvije godine zatvora.

“Prvi put sam završio u pritvoru i imao lisice na sebi. Nije ugodno, kćer je to gledala kako joj tatu vode u pritvor. Spominju dvije godine zatvora. Uglavnom, policajci su bili super. Pozitivni, pametni, čitaju, vide besmisao toga što rade.

Zaključak je bio kad su to napisali: ‘Ti si heroj a ne zločinac’. Svima je jasno da je to bilo besmisleno. Šest sati smo čekali inspektore državne, i oni su napravili svoj dio posla. Molio sam da mi ne zatvore jer u teretani držim online treninge. Pročitali su mi odluku stožera da se djelatnost vježbanja u zatvorenom zabranjuje.

Rekao sam da nije online zabranjeno, a ona mi je rekla da ono što nije izričito spomenuto – zabranjeno. I vidim da ona to piše, a suze joj idu na oči”, rekao je Andrija Klarić, vlasnik teretane koji je završio u pritvoru nakon što je teretanu otvorio ovoga ponedjeljka.

Organizatori apeluju da se svi koji danas dođu na Trg drže epidemioloških pravila i opštih pravila ponašanja.

“Potrebno je da se svi na Trgu drže epidemioloških mjera te da svako onaj tko će davati izjavu bude pristojan, da kaže svoje mišljenje na dostojanstven način. Vrlo je važno i nakon ovih prijetnji iz vrha vlasti imati na umu i da će možda biti ubačeni ljudi kao provokatori. Zato apelujemo na ljude da ne nasjednu na bilo kakve provokacije”, rekao je Dražen Oreščanin.

Okupljanje protiče mirno. Organizatori dijele kafu za van, ali čaše su prazne i sadrže razne poruke.

“Zašto Hrvatska ne ukine beskonačan niz parafiskalnih nameta koji guše poduzetnike”, jedna je od poruka.

Kažu da su dobili dozvolu za protest, a s govornice šalju poruke koje žele prenijeti vladajućima.

Pored maternjeg srpskog djevojka “uspjela savladati” i hrvatski jezik!

Draško Stanivuković ne prašta: Oduzeo službenog “Fiću” šefu Vatrogasne službe Banje Luke!