Mehmedović: “I Dodik će nakon Vučića reći da poštuje integritet Ukrajine, bez obzira što je Majkićka proklizala i izjavila glupost”

Šemsudin Mehemdović, zastupnik u Predsatvničkom domu PSBiH na društevnim mrežama je predlažio da se pregovori o Izbornom zakonu od sada zovu Putinovski pregovori o izbornom zakonu u BiH.

“Postavite uslove i pregovarate samo ako će pristati na uslove. Nema razlike izmedju Čovićevog i pristupa Hrvatske Izborbnom zakonu i pristupa Putina o pregovorima u Ukrajini.

Pristanite na uslove i predajte se. I Dodik će nakon Vučića reći da poštuje teritorijalni integritet, bez obzira što je Majkićka proklizala i izjavila glupost!

Da li će Srbija prestati sjediti na dvije stolice?

Izjava Vučića odnosno “Saveta za nacionalnu bezbednost Srbije” je kompromis između zahtjeva EU (kvinta) i Rusije prema Srbiji ili brutalno tačno –kompromis između Rusije i EU zajednički pisan u kabinetu Vučića”, istakao je Mehemdović.

Nema osude, nema spominjanja agresije, nema sankcija za Rusiju.

“Ovo je početak kraja sjedenja na dvije stolice Vučića. Izjavu je lijepo uobličio u neutralnom tonu, ali kada bude povlačio poteze, vidjet će se gdje ga vuče srce, a gdje razum ako ga ima.

EU i NATO su svjesni da Putin svaku tačku u Evropi u koju EU i NATO nisu došli na vrijeme, može pretvoriti u Ukrajinu, Bjelorusiju, Gruziju..

Pominjući poštivanje teritorijalnog integriteta, Vučić je zapravo govorio o Srbiji u kontekstu priznanja Kosova a ne o Ukrajini. Iako nama u Bosni izjava ide na ruku, nikada se Vuku ne može vjerovati…i Putin je pokazao da povlači vojsku sa granice, ali je “zalutala” u Ukrajini.

Ako Srbija bude nasuprot Donjecku i Lugansku, onda je i nasuprot RS. Onda je i to poruka Dodiku u vezi sa separatističkim aktivnostima a on je već danas nekoliko sati prije izjave Vučića & Vijeća za nacionaalnu bezbjednost Srbije rekao da u RS nisu separatisti”, napisao je Mehmedović.

Privremeno povlačenje na rezervne položaje do vidnijeg ishoda rata i čekanja da Zelenski preda oružje.

“U tom slijedu po izjavi Dodika, ni Vučić neće biti Putin koji je priznao Donjeck i Lugansk i krenuo na Ukrajinu i stvaranje Ruskog sveta. Jesu li Vučić i Dodik započeli veliku promjenu stavova ili su se prepali da u bijesu, EU ne raznese male Putine i Donbase i male ruske svetove na Z. Balkanu.

Prije će biti ovo drugo. Ali svakako je u nepovoljnijem položaju Dodik nego Vučić, jer njegov stav dovodi Dodika u težu poziciju-svjesno! HNS je nakon prve / prvobitne/ proruske Čovićeve izjave zapravo prepisao i potpisao zvanične stavove Hrvatske, Plenkovića i Milanovića.

Čović se, jasno je, dan poslije zaklonio plaštom HNS-a koji slijedi Hrvatska: tako je zadovoljio i Ruse i Plenkovića a da lično ništa nije nazvao agresijom, a u izjavi nakon saopćenja HNS-a kojim se osudjuje agresija Rusije, opet je progovorio Putinovskim jezikom: za sada još nam Čović nije rekao da trebamo predati oružje da bi pregovarali ali to se poodraazumjeva, već samo pregovarati o diktatu Izbornog zakona po mjeri Čovića i Hrvatske.

E taj diktat zajednički izrečen od medjunarodnih pregovarača, Hrvatske i Čovića je istovjeetni Putinov diktat Ukrajini: predajte oružje, potpišite uslove koje postavljamo …Ili će biti kako mi kažemo ili ste gotovi!

Zato apelujem da se pregovori Izbornom zakonu od sada zovu „Putinovski pregovori o izbornom zakonu u BiH“. Postavite uslove i pregovarate samo ako će pristati na uslove. Ako ne pristanu, završite okupaciju, zgazite silom i postavite svoju vladu.

Naslušali smo se mi mnogo prijetnji, ucjena, ultimatuma…ali Bosna je nadživjela sve svoje neprijatelje…i ostali su zabilježeni kao izdajnici i vlastite države i naroda!”, dodao je Mehemdović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.