Mehmedović: “Nemoralna izjava jednog političara – Čovića koji srpskim zastupnicima poručuje “Čuvajte RS”

Šemsudin Mehmedović, zastupnik u državnom parlamentu, kazao je da iako su politike devedesetih presuđene pred Međunarodnim sudom u Haagu, za genocid i UZP, ipak ih se nisu odrekli ni Zagreb niti Beograd. “Ti isti projekti su još živi”, dodao je.

Mehmedović je ocijenio kako su lider HDZ-a BiH Dragan Čović i ostali u Skupštini RS-a potvrdili njegovu tezu.

“Najperverznija izjava jednog političara u BiH – Čovića koji srpskim zastupnicima poručuje “Čuvajte RS”. Čović je u hrvatskom samoubilačkom pohodu povukao za sobom Plenkovića i kompletan HDZ i u Hrvatskoj i u BiH. Smiju li ga se odreći?!

Naravno da ne. Hrvatskim žrtvama od Vukovara do Posavine Čović je oduzeo bilo kakvo pravo da budu žrtve Miloviševićeve i Martićeve i Karadžićeve i Mladićeve politike. One su sad zvanično samo žrtve Tuđmana, Plenkovića, Milanovića, Šuška…”, zaključio je Mehmedović.

Upitao je šta će na Čovićeve izjave reći Biskupska konferencija, čiji je stav suprotan od lidera HDZ-a, da se BiH treba urediti u četiri regije.

“Ili šta bi rekao papa ako se ima u vidu izjava da je genocid u Srebrenici poraz civilizacije? Blago RS koja ima hrvatske žrtve za svog čuvara. Blago Vukovaru i RSK – srpskoj krajini u Hrvatskoj. Sad imaju nadu. Neće li neko nakon ovoga pisati novu povijest u kojoj će za žrtve biti krivi ti “radikalni Bosanci”… vjerovatno da hoće”, dodao je.

Dodao je kako Čović nije glup ni lud.

“On je doveo Hrvatsku u klopku. Čović je poručio: Nije Čović kriv što je Tuđmanov projekt još živ u Zagrebu. Ne može Čović biti kriv i za Matu Bobana, i za Praljka i za Petkovića i za Tuđmana i za Šuška i za UZP… Svako imalo politički pismen će Čovićev povik zastupnicima u RS “Čuvajte RS” shvatiti kao njegovu poruku Zagrebu, što je potvrdio i Dodik u svom izlaganju – bez zaštite Hrvatske RS bi se teško održala!

Svjestan je Čović da je u istoj poziciji u kojoj je bio Mate Boban kad je morao ugasiti Herceg Bosnu i odstupiti”, naveo je na kraju Mehmedović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.