Mehmedović postavio javno pitanje za Palmera i Eichhorst: “Zašto je Dodiku, Milanoviću i Čoviću bilo tako potrebno da proglase bosansku stranu krivom za fijasko pregovora u Neumu”

Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine dao je svoj sud o pregovorima o izbornoj reformi u Neumu.

Javno je postavio pitanje Matthewu Palmeru i Angelini Eichhorst.

Otvoreno je poručio da se većina ne bavi blokadom institucija BiH, niko ne spominje “organizirani kriminal Čovića i Dodika”, niko ne spominje sankcije USA, EU… “nikome ni na kraj pameti nije implementacija presuda za GENOCID i UZP…”, piše u svojoj obajvi Mehmedović.

Dodao je i istakao vrlo bitnu stvar, a to je da je najvažnije od svega što građanski pristup nije izbrisan u Izbornom zakonu, a “što je više građanskog to je jače bosansko.”

Onda se osvrnuo na pitanje Palmeru i Eichhorst.

“Poruka Palmeru i Eichhorst: Zašto je Dodiku, Milanoviću i Čoviću bilo tako snažno potrebno da proglase bosansku stranu krivom za fijasko pregovora u Neumu.

Prvi koji je upotrijebio taj termin ‘fijasko’ je Dodik. Prvi koji je najavio takav ishod je Milanović.

Dan uoči pregovora u Neumu Zoran Milanović je izjavio da bošnjačka strana, nazvao ju je uvredljivo ‘čaršijom’, ne želi dogovor i da pregovara sa figama u džepu i samo kupuje vrijeme.

Milanovićeva izjava je dokaz da su Hrvatska i Srbija duboko upetljane u pregovore u Neumu i da postoji velika koordinacija na liniji Zagreb – Beograd – Banja Luka – Mostar, a brutalno je to pokazano namještenom scenom u kojoj Čović podnosi telefonski izvještaj Dodiku o propasti pregovora u Neumu, i to baš u vrijeme trajanja press konferencije, nakon čega uživo Dodik proglašava fijasko neumskih pregovora.

Sad povucite crte od Milanovićeve izjave do Dodikovog proglašavanja fijaska i vidjet ćete da se željelo postići sljedeći efekat:

– Dodik je glavnokomandujući operacije čiji je glavni štab u Banjoj Luci.
– Bošnjaci su odgovorni za fijasko jer ne žele dogovor i samo kupuju vrijeme, kako je rekao Milanović.

– RS je stabilna i samo se u FBiH ne mogu dogovoriti ni oko čega,

RS je ključni remetilački faktor u Bosni! To moraju znati diplomate koji dolaze u Bosnu.

Razrađen scenariji i previše providan da se Bosanci okrive završava Čovićevim poentiranjem da je s Bosancima nemoguće doći do dogovora u FBiH, a ako je nemoguće u FBiH, onda je još teže u BiH.

Čović: ‘Moj optimizam je potrošen u ovih 6 mjeseci. S ovim ljudima nema više smisla razgovarati'”, napisao je Mehmedović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.