Memić pisao Nelsonu, Larsonu i OHR-u: Pomozite Tužilaštvu BiH da riješi slučaj Dženana Memića

Muriz Memić, otac mladića Dženana koji je prije pet godina ubijen pod nerazjašnjenim okolnostima, obratio sa pismom ambasadoru SAD-a Ericu Nelsonu i OHR-u.

“Ja i moja porodica se pet godina grčevito ali časno i pošteno borimo za istinu i pravdu vezano za rasvjetljavanje ubistva moga sina Dženana Memića. Javnosti je poznato kroz šta smo sve prošli za ovih pet godina. Nakon dvije oslobađajuće presude Kantonalnog suda u Sarajevu, kojima je utvrđeno da se saobraćajna nesreća nije ni desila, Tužilaštvo BiH je, po našoj krivičnoj prijavi podnesenoj protiv 45 poznatih lica (tužilaca, policajaca, doktora, itd), i više nepoznatih lica, otvorilo istragu vezano za ometanje istrage ubistva našeg Dženana”, navodi se u pismu.

Dodaje da se od početka istrage Tužilaštva BiH o ometanju istrage ubistva na Tužilaštvo BiH i glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić vrši ogroman pritisak.

“Niko nema pravo da zaustavi borbu za istinu i pravdu u slučaju Dženan Memić, ali i u svim drugim slučajevima. Molim Vas da poduzmete sve što je u Vašoj nadležnosti kako bi se Tužilaštvu BiH omogućilo da pokrenutom istragom utvrdi ko su ubice, kao i odgovornost onih koji su učestvovali u zataškavanju očiglednog ubistva i njihovih nalogodavaca”, kaže se u pismu Muriza Memića ambasadoru Nelsonu.

Dopis će biti upućen i savjetniku Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS Ericu Larsonu.

Nakon što u javnom obraćanju na Facebooku pročitao pismo, Muriz Memić je poručio da je javnost uznimirena nakon hapšenja policajca Hasana Dupovca i oca Zije Mutapa.

“Narod je uz mene, javnost je uznemirena. Bez obzira na sve ako se nastave pritisci na Tužilaštvo, glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić i tužioca Ćazima Hasanspahića bit ću primoran organizovati proteste”, zaključio je Muriz Memić u obraćanju.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.