in ,

Mihajilica ljut na Dodika: “Ostrašćeni ratni kadrovi iz najbližeg Alijinog okruženja poput Bisere Turković i Svena Alkalaja zastupaju BiH”

Milanko Mihaljica kaže da je, poput uvelog fikusa Tegeltije i Dodik kriv, jer je ranije dopustio da Sven Alkalaj, dobro poznat po bogatoj karijeri skandal-majstora, dobije visoku ambasadorsku poziciju u New Yorku

„Iako je Milorad Dodik predsjedavajući Predsjedništva, a visokopozicionirani kadar njegovog SNSD-a na čelu Savjeta ministara BiH, a imaju većinu u parlamentima na svim nivoima, to nije iskorišteno za zaštitu interesa RS. SNSD je u koaliciji sa SDA na BiH nivou, ali im funkcioneri partije Bakira Izetbegovića zadaju političke golove dok Milorad Dodik, Zoran Tegeltija i ostali iz tzv. ‘srpske reprezentacije’ okreću glavu i reaguju tek nakon što stavove same jedne strane, bošnjačke, iz BiH zastupaju ostrašćeni ratni kadrovi iz najbližeg Alijinog okruženja poput Bisere Turković i Svena Alkalaja“, rekao je član Predsjedništva PDP-a Milanko Mihajilica.

On kaže da je, poput uvelog fikusa Tegeltije i Dodik kriv, jer je ranije dopustio da Sven Alkalaj, dobro poznat po bogatoj karijeri skandal-majstora, dobije visoku ambasadorsku poziciju u New Yorku, pa bude u prilici da na sjednici Savjeta bezbjednosti UN-a iznese salvu kritika, podigne nacionalne tenzije i raspiri mržnju, te najstrašnije zaobiđe stavove Srba u BiH.

„Dodik je odgovoran jer nema snagu i autoritet da zaustavi napade kojima je izložio Srpsku i nije iskoristio sve mehanizme zaštitite njenih interesa. Dodikova reakcija da srpske diplomate ne moraju da postupaju po nalogu Ministarstva inostranih poslova BiH, vrijeđanje je inteligencije i priča za jedan dan da bi, preko leđa drugih, pokušao da sačuva malo dostojanstva. Ali ako srpske diplomate postupe po njegovim riječima, neće ih Dodik štititi od disciplinskih postupaka i drugih sankcija. Lako je preko tuđih leđa galamiti, a u suštini raditi sve da se integritet Srpske u zajedničkim institucijama BiH konstantno postepeno urušava“, zaključuje Mihajilica.

Mihajilica je podsjetio na situaciju kada ambasadorki BiH pri UN-u Mirsadi Čolaković nije odobreno da učestvuje na sjednici Savjeta bezbjednosti BiH, kada je tema bila Rezolucija o Srebrenici:

„Tada takođe nije postojala saglasnost Predsjedništva i, u skladu s tim, ambasadorki nije dozvoljeno da učestvuje ni u pripremnim aktivnostima, ni na samoj sjednici. Međutim, tada je srpski član predsjedništva BiH bio Mladen Ivanić, a ministar inostranih poslova Igor Crnadak, koji su imali dovoljno znanja, mudrosti i autoriteta da ne dopuste da ekstremno krilo SDA diktira vanjsku politiku, što se pokazalo ne samo u ovim, nego i u mnogim drugim slučajevima tokom njihovih mandata“, kaže Mihajilica.

Zvizdić se ozbiljno “provalio”: “Ne Denise, ti nisi osvojio najveći broj glasova u historiji parlamentarnih izbora u izbornoj jedinici KS”

Haris Silajdžić: “Cjelokupno srpsko političko i vojno rukovodstvo svjesno je ušlo u genocidni projekat”