Mijatović: “Gledam ih kako stižu u crnim limuzinama na pregovore oko budućnosti zemlje… Sa kriminalcima se ne pregovara, kriminalci se zatvaraju u zatvore!”

Vojin Mijatović, potredsjednik SDP-a BiH oglasio se na Facebooku povodom pregovora oko izborne reforme u BiH. U posjeti našoj zemlji su Matthew Palmer i Angelina Eichorst, međunarodni predstavnici za izbornu reformu.

Posjetimo, SDP se povukao iz pregovora jer je, kako su naveli, u toku udar na državni i ustavni poredak i blokada rada državnih institucija od strane predstavnika RS.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Gledam ih juče kako stižu u crnim limuzinama na pregovore oko budućnosti zemlje.

U sopstvenoj zenlji od vrata limuzina do ulaza u zgradu delegacije Evropske komisije prate ih desetine ljudi iz obezbjeđenja, od koga ih čuvaju koga se boje?

I sve te limuzine i sile pratnje plaćaju građani koji godinama krpe mjesec za mjesecom kako bi preživjeli u zemlji srba, bošnjaka i hrvata!

Gospodari naših života koji nas drže zatočenim posljednje 3 decenije u sopstvenoj državi pregovaraju o budućnosti?

U narednih par dana sprema se nova izdaja naše države, oni koji se kunu u BiH će pristati da je ima još manje za radi ostanka na vlasti, a oni koji je pljuju i gaze će pristati da uslovno žive u njoj za radi istog opstanka na vlasti.

Nije ovo nikakva borba za nacionalna prava etnija u BiH kao što tvrde, ovo je borba za odbranu otetog od naroda i opstanak na vlasti.

Eto zato nećemo pregovarati, sa kriminalcima se ne pregovara, kriminalci se zatvaraju u zatvore!

Trebao bih biti politički mudar i zahvaliti se kako neki kažu “prijateljima” iz međunarodne zajednice koji nam pomažu, bih ja vrlo rado ali kad mi objasne kako se može pregovarati i sjediti sa istima koji su optuženi za visoku korupciju i kriminal i sankcionisani, te sprovode udar na Ustavni poredak pred našim očima.

Evropo ako je to tako zašto progonite secesionistu Calrles Puigdemont-a, zašto ne pregovarate sa njim o promjeni Ustava Španije i otcjepljenu Katalonije?”, zaključio je Mijatović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.