Mijatović: Kada bih pričao da je RS država i da nije počinjen genocid, sigurno bih imao više glasova i ne bih bio izdajnik, ali nikad!

Posljednje Vijesti

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović oglasio se na svom facebook profilu.

Istakao je važne razlike koje ga odvajaju od drugih.

“Kada bih svake nedelje išao na liturgiju i stavljao slike iz crkvi sigurno bih dobio više glasova i ne bih bio izdajnik.
Kada bih pričao da je Republika Srpska država i da nije počinjen genocid u Srebrenici sigurno bih imao više glasova i ne bih bio izdajnik.

Kada bih govorio da je moj glavni grad Beograd a ne Sarajevo sigurno bih imao više glasova i ne bih bio izdajnik.
Kada ne bi govorio da su na Kazanim zločine nad građanima Sarajeva počinili pripadnici ARBiH sigurno ne bih bio ubačeni element SANU-a.

Kada bih prestao tvrditi da BiH nikad neće biti samo bošnjačka već zemlja svih nas sigurno me ne bi optuživali da radim za BiA-u.
Kada bih se odrekao svoje zemlje Bosne i Hercegovine i ove zastave prestali bi da pretite i vređate i jedni i drugi.

Kada bih počeo da pričam ono što godi vašim ušima i jednim i drugim sigurno bih imao mnogo glasova i bio politički lider i bitan faktor.

Međutim to što vi očekujete se neće nikad dogoditi, jer bih tada izdao sebe, svoju porodicu, svoje prijatelje, svoju zemlju i svoje pretke.

Idemo dalje i uz jedan osmeh najavljujem dalju borbu za sve ljudsko, normlano i civilizacijski ispravno.

Iskreno među retkim slikama na kojima se smejem, eto ovaj izdajnik i ubačeni element zna i da se nasmeje ali samo zato što je 100% Srbin i 101% Bosanac!”, napisao je Mijatović.

Leave your vote